adek Napisano 7 Sierpień 2011 Napisano 7 Sierpień 2011 Jeden z naszych użytkowników napisał dzisiaj do nas i wysłał linka do pewnej promocji Adobe o której jakoś nigdzie w innych serwisach nie widziałem większej wzmianki. A oferta promocyjna jest naprawdę atrakcyjna i ograniczona czasowo. Jest szansa na zakup całego pakietu Adobe CS 5.5 Production Premium lub programu Premiere Pro z 50% rabatem. Pełna treść wiadomości znajduje się na stronie głównej serwisu pod adresem: http://www.max3d.pl/news.php?id=1926
ZelvaBOi Napisano 7 Sierpień 2011 Napisano 7 Sierpień 2011 (edytowane) Jak sie dobrze zakrecic to sie da dobrze kupic. Ja kupilem miesiac temu druga licencje Master Collection CS 5.5 English za 7400,- brutto (oficjalnie ok. 13 500,-)! W Polsce - jedyna kombinacja byla taka, ze pakiet oryginalnie byl w wersji CS 5 na MacOS i po polsku, ale mozna pozniej zrobic darmowa aktualizacje do CS 5.5 MAC PL i w kolejnym kroku cross-platform na CS 5.5 WIN przy okazji zmieniajac język na angielski. Cala operacja zajmuje ok. 1,5-2 tygodnie - przez ten czas dziala wersja trial bez ograniczen wiec mozna pracowac bez problemu. Zeby zaoszczedzic 6-7 tys bylem gotow na takie poswiecenie :D. Edytowane 10 Czerwiec 2013 przez ZelvaBOi
ezils Napisano 7 Sierpień 2011 Napisano 7 Sierpień 2011 Najlepiej zostac studentem po raz kolejny i kupic pakiet CS5 Master Collection za 2500 zł. Upgrade jak sie da za darmo i nice. Wersja studencka w pelni komercyjna.
koton Napisano 7 Sierpień 2011 Napisano 7 Sierpień 2011 Napisałem mail do Cortlandu czy to obowiązuje także u nich w sklepie :) Super byłoby gdyby promocja obejmowała również licencję student & teacher, wtedy Production Premium kosztowałoby 800 zł :)
Tomasz_87 Napisano 8 Sierpień 2011 Napisano 8 Sierpień 2011 (edytowane) Taki mały off topic, bo zaczeliscie mowic o wersji student & teacher, to nie bede zakładał nowego tematu: Kiedy musze robic upgrade programu/pakietu adobe do wersji komercyjnej, bo chyba wersja studend & teacher nie "daje" dożywotniej licencji na pracę komercyjną prawda? Upgrade należy zrobic kiedy przerwę studia czy kiedy je ukończę, a moze w jednym i drugim przypadku czy nie trzeba robić upgrade do wersji komercyjnej w ogóle po zakupie wersji s&t? Zastanawia mnie to ostatnio bo nosze się z zamiarem zakupu Photoshopa cs5 extended, a cena ~960zł kusi. Edytowane 8 Sierpień 2011 przez Tomasz_87
michax56 Napisano 8 Sierpień 2011 Napisano 8 Sierpień 2011 Save 50% off Adobe® Creative Suite® 5.5 Production Premium or Adobe Premiere® Pro CS5.5 software if you own Apple Final Cut Pro or Avid Media Composer with offer code SWITCH. Offer ends September 30, 2011 W tym miejscu bardziej stanowczo zaznaczają warunek posiadania jednego z dwóch softów. Kusi bo nigdzie nie piszą w jaki sposób udowodnić posiadanie :) A po wpisaniu kodu w sklepie online cena ładnie leci w dół.
ZelvaBOi Napisano 8 Sierpień 2011 Napisano 8 Sierpień 2011 (edytowane) Moze byc tak ze aby aktywowac licencje trzeba doslac po rejestracji zeskanowany dowod zakupu FCP lub MC. Jak ja robilem cross z glupiego CS5 na CS5.5 to musialem skanowac faktury - tu pewnie tez tak bedzie. Edytowane 10 Czerwiec 2013 przez ZelvaBOi
mkrupa Napisano 8 Sierpień 2011 Napisano 8 Sierpień 2011 @Tomasz_87 Wersja Student&Teacher pozwala na bezterminową pracę komercyjną, również po zakończeniu studiów lub rezygnacji z pracy np. na uczelni. Nie musisz kupować wersji komercyjnej za ciężką kasę, bo S&T możesz używać nawet w założonej przez siebie firmie, pod warunkiem, że jest to jednoosobowa działalność gospodarcza (czyli czły majątek firmy jest Twoją własnością). W spółce z o.o. i innych już nie można używać tej licencji. Pamiętaj, że wersję S&T sprzeda Ci praktycznie każdy sklep bez pytania o to czy Ci przysługuje taka licencja (ja kupowałem CS5 Master Collection za 2700 w Wimalu, bo to wtedy była jedna z najtańszych ofert i wolałem mieć pewność, że to legalna wersja, a Wimal to w końcu autoryzowany dystrybutor wymieniony na stronie www Adobe). Ale jeśli się okaże, że nie spełniasz kryteriów, to Adobe nie przyśle Ci numeru rejestracyjnego, a sklep nie przyjmie zwrotu i zostaniesz z oryginalnym nośnikiem bez licencji na niego, czyli raczej lipnie. Zrób najlepiej tak jak ja - wyślij do Adobe skany wymaganych dokumentów (ja jako pracownik wysłałem skan dowodu osobistego i tzw. "paska płac", Ty jako student musisz chyba wysłać dowód i legitymację studencką) z zapytaniem czy to Cię uprawnia do nabycia licencji S&T. Jak potwierdzą to wtedy już na pewniaka kupujesz nośnik i po zakupie jeszcze raz wysyłasz do nich te skany, tym razem już z prośbą o numer licencyjny. Wszystko na temat tej licencji S&T masz tutaj: http://www.adobe.com/pl/education/students/studentteacheredition/faq.html W zasadzie ograniczenia są takie, że nie możesz tego odsprzedać, możesz używać tylko Ty na własnym kompie, nie ma możliwości upgradowania - trzeba kupić po prostu kolejną wersję S&T (oczywiście nadal w tej cenie 20% pełnej licencji), w ciągu danego roku (niestety nie dopytałem czy chodzi o kalendarzowy czy rok od zakupu) nie możesz kupić kolejnego takiego samego pakietu w wersji S&T, możesz za to bez ograniczeń czasowych kupować nawet jednocześnie różne pakiety (np. Master Collection i Design Premium itp). I jeszcze raz podkreślam, komercyjnie można bezterminowo, nawet po zakończeniu nauki i nawet w jednoosobowej firmie. Najlepiej zrobić tak, że jak kupisz teraz, a naukę kończysz za niecały rok i w tym czasie wyjdzie np. nowa wersja, to ciut przed ukończeniem nauki kup nową wersję w innym pakiecie (żeby ominąć tą roczną karencję) i będziesz miał najnowszą wersję w dobrej cenie już na "nową drogę życia" po studiach. Uprawnienia (student, pracownik) musisz mieć tylko w momencie rejestracji oprogramowania w Adobe. Wszystko co napisałem jest zgodne ze szczegółowymi informacjami, które otrzymałem z Adobe w odpowiedzi na mój mail z serią pytań na temat używania S&T (bo sam zanim kupiłem nie mogłem uwierzyć, że to aż tak pięknie wygląda).
Tomasz_87 Napisano 8 Sierpień 2011 Napisano 8 Sierpień 2011 Dzięki za odp. Hmmm no rzeczywiście dobrze wysłać przed zakupem skany potrzebnych dokumentów aby nie pchać się w koszty i nie móc pracować na programie... Co do odsprzedaży to... ja nie chce odsprzedawać programu ;) A studia dopiero zaczynam i mam 3,5 roku przed sobą wiec w razie czego moge sobie jeszcze dokupić nowsze wersje, ale mimo wszystko nawet kupując wersję cs5 nie potrzebny mi upgrade poniewaz to i tak mocny program i nie potrzebuje juz nic więcej :)
Gość siekieer Napisano 17 Maj 2012 Napisano 17 Maj 2012 Trochę odkopuje temat, ale kusi mnie opcja kupienia pakietu Adobe za 20% ceny rynkowej :) Muszę być studentem szkoły wyższej która ma umowę z Adobe, czy obojętnie jakie studia? Inżyniera informatyki mam już za sobą, ale może jeszcze pokuszę się o studia drugiego stopnia i wtedy byłby to piękny prezent:)
Rekomendowane odpowiedzi