BPartoo Napisano 13 Sierpień 2011 Napisano 13 Sierpień 2011 (edytowane) Witam wszystkich, siedzę i oglądam to forum, aż w końcu sam postanowiłem się zabrać za digital painting. Jestem właścicielem tabletu od miesiąca więc proszę o wyrozumiałość i cenne rady. Na początek jabłuszka coby wyrobić ręke: No i dalej polecę moje próby chronologicznie: A to już dzisiejsza praca na podstawie ilustracji Adama Hughes'a Z góry dzięki za krytykę. Mam nadzieje że zatrzymam się tu na dłużej :D Edytowane 29 Kwiecień 2012 przez BPartoo
leszek_lenia Napisano 14 Sierpień 2011 Napisano 14 Sierpień 2011 o nawet dlon narysowales ..ja nie umiem rysowac dloni... na twoim miejscu skupilbym sie jednak na prostszych tematach. jakies kubiki draperie .zwykle przedmioty bym porysowal..stopniowo wzbogacal je o szczegoly ..w kolorze bym cos pokombinowal.nie wiem jakies glupoty ;) byle by robic.. o w plener tez moglbys sie wybrac z kartka ;) to pomaga. te biale tla a na nich jablka...nie rob tak.
BPartoo Napisano 17 Sierpień 2011 Autor Napisano 17 Sierpień 2011 (edytowane) Edytowane 17 Sierpień 2011 przez BPartoo
telthona Napisano 18 Sierpień 2011 Napisano 18 Sierpień 2011 co do jabłuszka ;) ćwiczenie z jabłuszkiem polega na tym, żebyś kupił jabłuszko, położył koło monitora i je narysował tak jak je widzisz, a nie rysować z głowy wyimaginowane i bardzo "typowe" jaPko jak z kubusia puchatka :D ostatnie mi sie podoba, niemniej jednak ćwicz kolor i anatomie :D
chudek Napisano 18 Sierpień 2011 Napisano 18 Sierpień 2011 jakby tak wygladal pad do playa to bys 20 minut nie zagral na nim :)
BPartoo Napisano 29 Kwiecień 2012 Autor Napisano 29 Kwiecień 2012 (edytowane) Wrzucam dwa kolejne szkice. Komentarze mile widziane :D Edytowane 29 Kwiecień 2012 przez BPartoo
nikodem. Napisano 29 Kwiecień 2012 Napisano 29 Kwiecień 2012 Wrzucam dwa kolejne szkice. Komentarze mile widziane :D ja tam widze juz 4 z dzisiaj. Pierwszy mi sie podoba.
Mortom Napisano 18 Maj 2012 Napisano 18 Maj 2012 Ten wojak z tarczą jest bardzo fajny :) jak byś go pociągnął dalej to powiem, że był by jeszcze fajniejszy :) W ostatnim poście na drugim obrazku nie czuje głębi.. ale i tak jest nieźle. Tylko czemu ma sportowe buty? :P Pozdr :D P.S. Chciałbym już dobić do twojego poziomu... ale długa droga przede mną.
Rekomendowane odpowiedzi