Napisano 14 Sierpień 201113 l Zaczynamy od obiektu "Spline" - kończymy na obiekcie "Poly"/"Mesh". Rysujemy w widoku "FRONT". Pozdrawiam. Edytowane 23 Marzec 20178 l przez sly
Napisano 30 Grudzień 201311 l Witam, wiem że tutorial sprzed 2 lat, cle chciałem się dowiedzieć czy w nowym 3ds maxie coś się zmieniło? Jestem początkujący, postępuję krok po kroku jak wyżej, i kiedy zmieniam kształt w Editable Poly, wszystko mi znika tzn cały kształt. Robię wizualizację budynku który nadbudowuję na parterze już istniejącego budynku i niestety arkadki muszą powstać.
Napisano 30 Grudzień 201311 l Cześć. Znikać może w przypadku, gdy kształt nie jest zamknięty. Sprawdź, czy na pewno wszystkie vertexy są połączone.
Napisano 30 Grudzień 201311 l Dziękuję za odpowiedz, sprawę przedstawiłem na powyższym screenie. Będę jeszcze próbował, ale myślę, iż to nie to.
Napisano 30 Grudzień 201311 l Tak, po screenie widać, że masz 2 wierzchołki "pierwsze" (żółte). Na pewno gdzieś masz nie połączone wierzchołki. Zaznacz wszystkie wierzchołki i użyj polecenia "weld" z jakąś minimalną wartością, dopiero potem convert to poly. Pozdrawiam!
Napisano 30 Grudzień 201311 l Dziękuję bardzo. Kolejna rzecz, której w kursie ABieniasa nie dowiedziałem się!