Napisano 15 Sierpień 201113 l Niewiem do jakiego dzialu to wrzucuc ten najbardziej kojarzy z sumulacją w fume fx .Wiec mam symulacje ustawiona na max 1000 mb sim up.I kiedy zaczyna liczyc powinien zuzyc te max 1 gb i w konsoli fume pokazuje ze zuzywa np w poczatkowych klatkach 300 mb i dochodzi do tego 900 mb ale w menadzerze zadan juz to jest kilka giga.Czy to jest normalne? Edytowane 15 Sierpień 201113 l przez KOZA
Napisano 15 Sierpień 201113 l fume fx informuje podczas przeliczania symulacji o wielkości plików cache które zapisuje do wskazanego katalogu. To naturalne ze ta wielkosc sie zwiększa bo przybywa voxeli - musisz poeksperymentowac i wybrac ich optymalną wielkość w stosunku do mocy Twojego komputera
Napisano 15 Sierpień 201113 l Autor Moge sie mylic ale wydaje mi sie ze informuje ile potrzeba ramu na jedna klatke (sim up) a render up to pliki cache ktore sie zapisuja w okreslona lokalizacje.Mysle ze ilosc ramu na kazda kolejna klatke nie powinna sie sumowac ,ile trzeba by bylo posiadac ramu jesli jedna klata zajmuje 1 gb.
Napisano 15 Sierpień 201113 l Pokazuje Ci ile Ramu potrzebujesz na ramkę pod warunkiem, że nie masz żadnych kolizji w gridzie. Inaczej musi w każdej ramce wstawić blokujące voxele naokoło blokera (colidera) przez co RAM Ci może skoczyć kilkukrotnie w górę. Dlatego lepiej stopniowo rozdziałkę zwiększać przy kolizjach. ps. Temat raczej do "Maxa" powienien iść a nie tutaj ... raczej z rigowaniem ani z animacją (w domyśle na kluczach) to nie ma za dużo wspólnego. ps2. Zapomniałem odpowiedzieć w sumie na Twoje pytanie :) pamięć jaką Fume zużywa to jedno a ile Fume + Max to drugie.