Cyanide Napisano 4 Listopad 2011 Napisano 4 Listopad 2011 Co do sculpt to wcięcie na brzuchu jest chyba zbyt głębokie po jego lewej stronie, mięśnie klatki piersiowej mają chyba troszkę zły kształt, klatka piersiowa, tzn żebra są zbyt płaskie, mięsień naramienny ma zły kształt, przyjrzyj się jak to wygląda na refce, póki co to tyle. Możesz mi powiedzieć po ile kupowałeś tę glinę? Pozdrawiam, Cyanide.
Pygmy Napisano 4 Listopad 2011 Autor Napisano 4 Listopad 2011 Dzięki, będę poprawiał. Już nie pamiętam po ile kupowałem. Po za tym nie mieszkam w Pl, chyba około 10 funtów za 20kg, plus drugie tyle za przesyłkę :P Pozdro.
Cyanide Napisano 4 Listopad 2011 Napisano 4 Listopad 2011 A więc to tak, tego się nie spodziewałem. Cena raczej przystępna nawet jak przeliczyć na zł. Możesz mi gdzieś w necie znaleźć mniej więcej co to ma być za glina, bo sam tak patrzę i nie wiem za bardzo co do czego, a chciałbym sobie coś manualnie bardziej wyrzeźbić, próbowałem w modelinie, ale ta którą kupiłem (nie wiem czy wszystkie takie są) miała dość dziwne właściwości i ciężko się na niej pracowało. Może wynikało to z mojej niewiedzy. Byłbym wdzięczny za wskazanie jaka to ma być mniej więcej glina. Pozdrawiam, Cyanide.
guffqa Napisano 4 Listopad 2011 Napisano 4 Listopad 2011 Bardzo fajnie Ci to idzie! Jak kiedyś będe się uczył zbrusha to już wiem do kogo się zgłoszę o porady ;) powodzenia!
Pygmy Napisano 5 Listopad 2011 Autor Napisano 5 Listopad 2011 Powinieneś kupić najzwyklejszą, najtańszą glinę - taką, którą się wypala w piecu. Możesz sobie taki materiał obrabiać na zrobionej wcześniej armaturze, a później chować spowrotem do wora i robić coś nowego. No chyba, że chcesz wypalać... Mam jeszcze samoschnącą glinę, ale ta jest dużo droższa, a wciąż zdarza jej się pękać przy wysychaniu - więc przestawiłem się na gips jeśli chcę coś zachować. Może poszukasz w jakichś ceglarniach gliny, sklepy dla artystów mogą mieć wyższe ceny. guffqa: po porady to Ty sie musisz zgłaszać na forum do tych co naprawdę coś potrafią, ja dopiero zaczynam :)
Pygmy Napisano 14 Listopad 2011 Autor Napisano 14 Listopad 2011 Bokser z Quirinal Szkic głowy w Zetce: ...oraz model w glinie:
thecrev Napisano 14 Listopad 2011 Napisano 14 Listopad 2011 Jisis czy to ty? nie no fajnie rzeżbisz też bym tak chciał umieć :(
Rekomendowane odpowiedzi