Napisano 17 Sierpień 201113 l Szczęść Boże! To moje drugie podejście na waszym forum spowodowane zmianą loginu i pójściem w trochę inną stronę. W tej teczce mam zamiar umieszczać swoje prace z dziedziny Matte Painting'u. Nie będę ukrywał, że to moje pierwsze kroki dlatego też na początek zaczynam od prac czysto w dwóch wymiarach. Po opanowaniu tej części na własnych fotografiach, chciałbym rozpocząć prace, w których będą wykorzystywane obiekty 3D. Będę wdzięczny za wszelkie słowa krytyki oraz wskazówki, które pozwolą spokojnie brnąć w ten temat. Straszny dom Na sam początek zdjęcie, które pewnie znacie z tutoriali: Natomiast tutaj moja wersja: Chciałbym zaznaczyć, że w znacznej części tutek posłużył mi jako wskazówka do zagadnień, które należy poznać aby rozpocząć pracę nad powyższym projektem. Zapraszam do komentowania. Edytowane 26 Marzec 201212 l przez d'art
Napisano 24 Sierpień 201113 l tr3buh: Wielkie dzięki za miłe słowa. Obecnie pracuje nad nowym projektem (oczywiście w tej samej dziedzinie) ale biorąc pod uwagę fakt, że czasu mało, a 5-cio miesięczna córeczka prosi o uwagę sprawia, że wrzutka może się przedłużyć. Nie zmienia to faktu, że jak tylko zakończę pracę to natychmiast ją tutaj dorzucę.
Napisano 26 Marzec 201212 l Kolejna praca wykonana w wolnej chwili, przedstawiająca niezbyt optymistyczną wizję naszej stolicy. Serdecznie zapraszam do komentowania. Warszawa - Pałac Kultury i Nauki Edytowane 26 Marzec 201212 l przez d'art
Napisano 27 Marzec 201212 l Ten pierwszy rewelacyjny, bardzo mi się podoba. Możesz podzielić się linkami tych tutoriali, chętnie bym sobie takie coś przerobił :-)
Napisano 27 Marzec 201212 l @lee666 coś w tym jest co piszesz i dzięki za spostrzeżenia. Na tym etapie próbuje różnych metod na uzyskanie różnych rezultatów a docelowo chciałbym "rysować" coś sam nie podpierając się zdjęciami aż w takim stopniu jak teraz. Nie mniej jednak jestem zadowolony z tego co zrobiłem i myślę, że słabo nie wyszło. Wciąż się uczę, poznaje photoshopa i myślę, że jest to dobry kierunek. Często oglądam inne prace i jestem powalony fantazją i pomysłowością wykonania. Aż miło popatrzeć, że jedynym ograniczeniem jest nasza wyobraźnia. @gnacik: dzięki za uznanie. Poniżej link do tutka, który pchnął mnie we własną interpretację: http://www.photoshoptour.com/work-with-photo/the-haunted-house-photoshop.html
Napisano 27 Marzec 201212 l To nie jest dobry pomysł malować/rysować samemu, zawsze powinno się podpierać refkami, chyba, że twoje umiejętności przekraczają szerokie zagadnienia wszystkich materiałów, anatomii i zachowania tekstur etc. Więc zdjęć pomocniczych nigdy nie odstawiaj, a ja czekam na efekty pierwszego tutoriala, który wyszedł naprawdę mniamuśnie :)