Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam

Chciałabym przedstawić projekt nad którym obecnie pracuję.

Jest do dom ok 200m2. Jeśli chodzi o wizualizacje- to zdaje sobie sprawę z wielu niedociągnięć. Mam problem z oświetleniem i cieniami, ale szukam złotego środka.

Wszystkie konstruktywne opinie mile widziane. Pozdrawiam.

malevov.jpg

male1mxm.jpg

qqdxd.jpg

salon.jpg

salonik1copy.jpg

salonik2a.jpg

aa.jpg

gg.jpg

• Odpowiedzi 8
  • Wyświetleń 4,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Chyba nie uda Ci się znaleźć złotego środka dla tworzenia wizualizacji :)

Takie schematy dobrze wychodzą komuś kto architektem być nie chce - może jedynie doskonałym grafikiem 3D. Lepiej chyba też, żebyś go nie szukała. To narzędzie jest bardzo precyzyjne w wielu wypadkach, i dobra jego znajomość będzie Ci na pewno służyć. Trudno jest znaleźć osobę, która zbyt intensywnie nie powiela własnych pomysłów czy rozwiązań, a w pracy z 3D o to bardzo łatwo.

Projekt, który pokazałaś ma wiele miejsc w miarę dobrze 'rozpoczętych', ale wydaje się nieskończony.

Światło - kilka miejsc jest ładnych, np, sypialnia i błękitne światło przez drzwi.

Poza paroma miejscami - min. w kuchni - strasznie to wszystko nasycone takim typowym 'polskim dezajnem' jakiego masa się wylała przez ostatnie lata na rynek.

Edytowane przez Pinero

Napisano

Nie wiem czy w sposób 100% przemyślany stosujesz oprawy (oświetlenie). Mam wrażenie, że wybierasz z katalogu coś co ładnie wygląda nie zastanawiając się jakie światło da to w rzeczywistości. No i trochę kasy trzeba będzie władować w te lampy? :-)

Dużo wiszących "kulek" - prawie w każdym pomieszczeniu.

Jesteś pewny tego zlewozmywaka w blacie pełniącym również funkcję stołu? Właściwie po co?

Rendery fajne. Może tylko trochę przeszkadza, że nic za oknami nie ma.

Napisano
  • Autor
(...)

Projekt, który pokazałaś ma wiele miejsc w miarę dobrze 'rozpoczętych', ale wydaje się nieskończony.

Światło - kilka miejsc jest ładnych, np, sypialnia i błękitne światło przez drzwi.

Poza paroma miejscami - min. w kuchni - strasznie to wszystko nasycone takim typowym 'polskim dezajnem' jakiego masa się wylała przez ostatnie lata na rynek.

Dzięki za opinie. Co masz na myśli mówiąc o polskim dezajnie? Jakieś podziały? Gotowe elementy wyposażenia czy co? Ciekawa jestem.

Napisano

Niestety, ale chodziło mi o podejście do samego sposobu projektowania, i efekt jaki przez to uzyskujesz. Nie mam konkretnie na myśli tylko Twojego projektu - raczej to co na ogól można spotkać w ofercie znacznej większości pracowni.

Napisano
Niestety, ale chodziło mi o podejście do samego sposobu projektowania, ..... raczej to co na ogól można spotkać w ofercie znacznej większości pracowni.

Intrygująco zapowiadająca się generalizacja. Myślę, że większość z nas pozna szersze spektrum tego zagadnienia najlepiej poparte przykładami ;) Przeczytaliśmy już A teraz pora na B!

Napisano
Jesteś pewny tego zlewozmywaka w blacie pełniącym również funkcję stołu? Właściwie po co?

Wyspa w kuchni to doskonałe miejsce, a dodatkowo wyposażona w stołki na pewno będzie sprzyjała integracji rodziny :> Widać, że nie gotujesz :)