Napisano 1 Lipiec 200420 l Zabrałem się za robienie sklepu monopolowego, narazie jak widać bez texturek, ale skończe poly to sie za nie zabiore ;) . Co sądzicie o tym?
Napisano 1 Lipiec 200420 l fajniutkie plytki mi sie podobaja .smietnik trafiony w dziesiatke .monopol bez smietnika przy ktorym spotyka sie cala smietanka miasta to nie monopol
Napisano 1 Lipiec 200420 l Fajny pomysł :) Zobaczymy, jak potoczy się reszta spraw :) Póki co jest dobrze!!
Napisano 3 Lipiec 200420 l Autor Posówam się do przodu, mozolnie, ale zawsze... zrobilem dach, a przynajmniej jego widoczną część, a także zabrałem sie za texturki. Może ktoś mi podać jakąś stronke gdzie znajde teksturki tynków? żeby monopolowy szary nie był :P . Sory za jakość tych renderkow, ale chodzi mi teraz tylko o ksztalt, nie chcialo mi sie czekac az sie wyrenderuja porzadnie ;).
Napisano 3 Lipiec 200420 l Proponuję najpierw skończyć modelować, a dopiero później teksturki!! Btw. pierwsze teksturki wyszły raczej bardzo miernie.. brak realizmu i konsekwencji w ich doborze.
Napisano 3 Lipiec 200420 l Autor Wysłane przez kx 1 May 2 bedzie? :P heh.... Wątpie w to :P ja tu początkujący jestem ;) jak widac z texturkami mam problemy.... M@ti chyba masz racje, zostawie te texturki na koniec, chociaz to prawdopodobnie bedzie początek :P
Napisano 3 Lipiec 200420 l e tam e tam zrobisz fajne texturki i GI to jest 60% sukcesu przy takich scenkach ;-)
Napisano 4 Lipiec 200420 l Very dobrze podobają mi sie twoje kolory na skrzynce i rurze a le te kraty wydają mi sie troche faliste i jeszcze z tym oknem jakieś wgłębienie czy to cień :) ale very dobrze podoba mi sie Pozdro Romet
Napisano 4 Lipiec 200420 l tez mi sie scenka podoba, ciekawe jak wyjdzie to z GI. Dodasz jakis żuli z butelkami ??
Napisano 4 Lipiec 200420 l Romet - przecież wszystko co zaznaczyłeś jest okm- to nie am być od linijki.. :/ :| :/
Napisano 4 Lipiec 200420 l Autor Wysłane przez Romet Very dobrze podobają mi sie twoje kolory na skrzynce i rurze a le te kraty wydają mi sie troche faliste i jeszcze z tym oknem jakieś wgłębienie czy to cień :) ale very dobrze podoba mi sie Pozdro Romet To ma być takie krzywe ;) chociaż może rzeczywiście zabardzo ściany, ale kraty mają być takie \"skatowane\", przecież ludzie trafiający do tego typu sklepów niezawsze zauważą że drzwi są zamknięte ;). Co do żuli Shahow to mam zamiar, ale to na samym końcu, przyznam szczerze jak narazie modelowanie twarzyczek mi niebardzo wychodzi...
Napisano 5 Lipiec 200420 l Autor A tutaj renderek z GI, jeszcze troszeczke i będzie chyba wszystko ;). Zastanawiam się tylko czy robić słupy telefoniczne itp.
Napisano 5 Lipiec 200420 l Autor Wysłane przez chveti zrób beż słupów , dodaj jakiegoś menela i będzie monopoly ;) heh.... łatwo powiedzieć :P to mi troche zajmie, o ile wogóle wyjdzie ;)
Napisano 5 Lipiec 200420 l wyjść wyjdzie , tylko musisz się uzbroić w cierpliwość ORION- :D:D:D [Wyedytowany dnia 5-7-2004 > chveti]
Napisano 5 Lipiec 200420 l Fajna scenka ale dopracuj trochę śmietnik. A co do texturek to wal na 3dtotal.com i przygotuj trochę kasy (jakieś 120 zł) :) Czekam na finał.
Napisano 5 Lipiec 200420 l wlacz direct illum... wlacz enable i wlacz skylight w secondary ilumi....tez enable i bounces na 2 ..... skylight daj na bialy wyzuc to swiatlo ktore jest.... i wtedy rendera pokaz..... :D
Napisano 5 Lipiec 200420 l sciagnij sobie Brazil RIO z www.splutterfish.com bo ten test to jest juz jak max rs 2 troche przestazaly....pozbedziesz sie chociaz tych napisow licencyjnych...
Napisano 5 Lipiec 200420 l Autor Wysłane przez Skilo zgaduje ze nad smietnikiem bez reklama cocacoli:p hehe.... dokładnie ;) Marcin - Ok, zaraz postaram się to zrobić, dzięki za rady.
Napisano 7 Lipiec 200420 l Autor Wysłane przez Marcin sciagnij sobie Brazil RIO z www.splutterfish.com bo ten test to jest juz jak max rs 2 troche przestazaly....pozbedziesz sie chociaz tych napisow licencyjnych... Ale przez to teraz mam pewien problem ;/ bo ta scenka była tworzona w tamtym brazilu, i teraz po zmianie, mówi że to nie było tworzone w RIO i plik jest otwierany tylko do odczytu ;/, co mam zrobić?? a także ten brazil renderuje tylko w rozdzielczości 512x384 :(
Napisano 7 Lipiec 200420 l zrob ustawienia od nowa...... tam jak widze skaplikowanych niebylo..... poprostu wlacz to co mowilem....