groch Napisano 30 Sierpień 2011 Napisano 30 Sierpień 2011 Mam taki mały upierdliwy problem. Od czasu przemeblowania, na monitorze widnieją poziome paski, raczej jestem pewien, że to zakłócenia. Czytałem, że powodem mogą być jakieś napięcia w ścianie, urządzenia w pobliżu takie jak TV, lub też telefon, ale w pobliżu nie mam nic takiego. Pod biurkiem leżą dwa kontakty, komputer, a za moimi plecami pod szafką router. Odsuwałem monitor od ściany, jednak żadnych skutków. Poprawiałem też kable - to samo. Monitor ma jakieś pół roku i nigdy wcześniej nie miałem z nim problemów. Specjalnie na tę okazję nagrałem film: klik Może mieliście już styczność z czymś takim, jaki może być powód?
olaf Napisano 30 Sierpień 2011 Napisano 30 Sierpień 2011 jak mi sie przytrafiało to zawsze był kabel. moze przenosiłeś z kablm i szarpnąłeś przypadkiem. Pokręć nim obserwując obraz. Zeby mieć takie zakłócenia musiałbyś mieć agregat prądotwórczy za ścianą więc stawiam na porty lub złamany gdzieś kabel ;)
deshu Napisano 30 Sierpień 2011 Napisano 30 Sierpień 2011 Na dodatek agregaty nie zakłócają już tych nowych lcd, przynajmniej tych z matrycami ips - wiem z autopsji. Kabel albo żyły wodne:)
KONAn Napisano 30 Sierpień 2011 Napisano 30 Sierpień 2011 zdecydowanie żyła wodna...wysokiej klasy energetycznej czyli poziom 9-10:D ;)
groch Napisano 30 Sierpień 2011 Autor Napisano 30 Sierpień 2011 (edytowane) jak mi sie przytrafiało to zawsze był kabel. moze przenosiłeś z kablm i szarpnąłeś przypadkiem. Pokręć nim obserwując obraz. Zeby mieć takie zakłócenia musiałbyś mieć agregat prądotwórczy za ścianą więc stawiam na porty lub złamany gdzieś kabel ;) Na dodatek agregaty nie zakłócają już tych nowych lcd, przynajmniej tych z matrycami ips - wiem z autopsji. Kabel albo żyły wodne:) Łoł... Rzeczywiście, poruszałem trochę kablami i właściwie problem zniknął. Widocznie wcześniej w nie wkładałem w poruszanie kablami wystarczająco dużo serca. Dzięki bardzo! ;) edit: jednak paski powróciły, ruszanie kablem niewiele dało, po prostu zakłócenia się zmieniały na różne sposoby. Podłączyłem monitor do laptopa brata i wszystko ładnie i pięknie, żadnych pasków, więc myślę, że to może być wina karty graficznej. Edytowane 1 Wrzesień 2011 przez groch
Rekomendowane odpowiedzi