Napisano 30 Sierpień 201113 l Mam taki mały upierdliwy problem. Od czasu przemeblowania, na monitorze widnieją poziome paski, raczej jestem pewien, że to zakłócenia. Czytałem, że powodem mogą być jakieś napięcia w ścianie, urządzenia w pobliżu takie jak TV, lub też telefon, ale w pobliżu nie mam nic takiego. Pod biurkiem leżą dwa kontakty, komputer, a za moimi plecami pod szafką router. Odsuwałem monitor od ściany, jednak żadnych skutków. Poprawiałem też kable - to samo. Monitor ma jakieś pół roku i nigdy wcześniej nie miałem z nim problemów. Specjalnie na tę okazję nagrałem film: klik Może mieliście już styczność z czymś takim, jaki może być powód?
Napisano 30 Sierpień 201113 l jak mi sie przytrafiało to zawsze był kabel. moze przenosiłeś z kablm i szarpnąłeś przypadkiem. Pokręć nim obserwując obraz. Zeby mieć takie zakłócenia musiałbyś mieć agregat prądotwórczy za ścianą więc stawiam na porty lub złamany gdzieś kabel ;)
Napisano 30 Sierpień 201113 l Na dodatek agregaty nie zakłócają już tych nowych lcd, przynajmniej tych z matrycami ips - wiem z autopsji. Kabel albo żyły wodne:)
Napisano 30 Sierpień 201113 l zdecydowanie żyła wodna...wysokiej klasy energetycznej czyli poziom 9-10:D ;)
Napisano 30 Sierpień 201113 l Autor jak mi sie przytrafiało to zawsze był kabel. moze przenosiłeś z kablm i szarpnąłeś przypadkiem. Pokręć nim obserwując obraz. Zeby mieć takie zakłócenia musiałbyś mieć agregat prądotwórczy za ścianą więc stawiam na porty lub złamany gdzieś kabel ;) Na dodatek agregaty nie zakłócają już tych nowych lcd, przynajmniej tych z matrycami ips - wiem z autopsji. Kabel albo żyły wodne:) Łoł... Rzeczywiście, poruszałem trochę kablami i właściwie problem zniknął. Widocznie wcześniej w nie wkładałem w poruszanie kablami wystarczająco dużo serca. Dzięki bardzo! ;) edit: jednak paski powróciły, ruszanie kablem niewiele dało, po prostu zakłócenia się zmieniały na różne sposoby. Podłączyłem monitor do laptopa brata i wszystko ładnie i pięknie, żadnych pasków, więc myślę, że to może być wina karty graficznej. Edytowane 1 Wrzesień 201113 l przez groch