Napisano 31 Sierpień 201113 l czesc slyszeliscie lub macie skrypt, ktory pozwala na zmiane blendingu map w SE??? podobnie jak w PS (shift +-) sklonny jestem za takowá opcje zaplacic :) pozdrawiam
Napisano 31 Sierpień 201113 l Witam. Nie znam zadnego skryptu ani plugina ktory by cos takiego robil, ale na 99% da sie takie cos zrobic uzywajac plugina. Pozdr
Napisano 31 Sierpień 201113 l Autor Witam! Prawdę mówiąc to liczyłem na Twoja odpowiedz :))) Gdyby mozna bylo zamowic taką opcję to z jakiego rzędu kosztami trzeba sie liczyc??????. +- (orientacyjnie!!!) dzięki!
Napisano 2 Wrzesień 201113 l Hej. Przejrzalem dokumentacje lw i z tego co wyczytalem nie da sie w zaden sposob zmienic blendingu bezposrednio w oknie SE uzywajac klawiatury. Wpadlem za to na inny pomysl, bardziej okrojony, ale za to bardziej przejrzysty niz reczne wybieranie blendingu w SE, mianowicie utworzenie globalnego pluginu typu master class. W nim znajdywalyby sie opcje wyboru surface, surface map(diffuse, color, transparency, bump itp), indexu wartswy mapy, blendingu oraz pokazywanie dodatkowych informacji. Dodatkowo na jego GUI znajdywalby sie button do pobierania surface z geometrii znajdujacej sie pod kursorem myszki. "Picking" surface ustawialby wybrany surface i pierwsza domyslna mape Diffuse(jesliby taka istniala), pierwsza warstwe mapy oraz ustawiony blending. Po tym uzytkownik mialby mozliwosc zmiany blendingu na dwa sposoby - poprzez uzycie rozwijanej listy w interfejsie plugina jak w SE oraz poprzez uzycie skrotu klawiszowego. Czy warto tworzyc cos takiego ? Edytowane 2 Wrzesień 201113 l przez Ziper
Napisano 2 Wrzesień 201113 l Ziper, a czy mozna by bylo na predce to narysowac na kartce gdzie co i jak:) bylo by jasniej jak tym prackowac Mi sie podoba tylko jaki bedzie koszt????
Napisano 2 Wrzesień 201113 l Autor tylko koniecznie trzeba UNIKNAC efetu DUPLIKACJI SE w kolejnym oknie, a raczej udostepnic opcje w prostrzy sposob ktore sa mozliwe ale poprzez konfiguracje gradientow lub wyciaganie shaderow, np. jak tu: [ATTACH]81735[/ATTACH] Edytowane 2 Wrzesień 201113 l przez qbaqbaMAX3D
Napisano 2 Wrzesień 201113 l Autor szkoda, ze nie mozna korzystajac z niego w native LW lub w KRAY. Maxwell jak dla mnie jest koszmarnie WOLNY :( (jedynie do zabawy) Zapewne z powodu znikomej wiedzy w jego temacie. (jak by co)