TIMOTI Napisano 2 Lipiec 2004 Napisano 2 Lipiec 2004 Jak dawno nic nie robiłem :] Ale powracam do maxa nareszcie i teraz mam więcej czasu. Mam zamiar to co w załączniku zrobić.Tylko będzie ciężko bo jeszcze nie mam takiej wprawy ale sprobuje.. Edit: zerknijcie na to: http://graftimoti.w.interia.pl/wejscie.jpg [Wyedytowany dnia 2-7-2004 > TIMOTI]
kx Napisano 2 Lipiec 2004 Napisano 2 Lipiec 2004 no coz.. zycze powodzenia :] Pozdrawiam :] [Wyedytowany dnia 2-7-2004 > kx]
rowr Napisano 2 Lipiec 2004 Napisano 2 Lipiec 2004 dodam tylko bardzo wiele powodzenia :D ambitny plan
Marcin Napisano 2 Lipiec 2004 Napisano 2 Lipiec 2004 jezu chryste.....interia sux...... ale koncept calkiem niezly.....jezeli ci sie to uda to niezle......zycze powodzenia......i mylse zeby poprostu juz dawac to co sie zrobilo a nie screeny....bo nic niewnosisz..... :/ daj jakis poczatek.....
TIMOTI Napisano 2 Lipiec 2004 Autor Napisano 2 Lipiec 2004 Dzięki :) Marcin jeszcze nie zaczołem tego robić bo dopiero co wyszukałem to ale jak już będzie coś do pokazania to zapodam.
TIMOTI Napisano 2 Lipiec 2004 Autor Napisano 2 Lipiec 2004 niech to rozpocznie poczatek. Ale sam, nie wiem po co to dawalem jeszcze Bo w sumie wszystko do poprawki a to tak na szybko zrobione. Tylko mam problem bo mi sie wszystkie obiekty robia cale zielone po pierwszym renderze w brazilu co zrobic ? zeby tego nie bylo ?
Mulczas Napisano 2 Lipiec 2004 Napisano 2 Lipiec 2004 jak na poczatek... malo :) fajnie sie kamienie przenikaja :)
TIMOTI Napisano 2 Lipiec 2004 Autor Napisano 2 Lipiec 2004 wiem wiem :) jak pisałem wyżej wszystko zostanie zmienione bo to wejście też powinno mniejsze te tam ściany miec ale to pozmieniam. a kamienie nom ;) ale się i doczekają że nie będą się przenikać :P
halogen Napisano 2 Lipiec 2004 Napisano 2 Lipiec 2004 niezly pomysl, narazie niema za duzo do oceniania, przeciez to dopiero początek, tylko wydaje mi sie ze te wejscie powinno byc zniszczne przez ,,czas\'\' narazie jest zaidealne, moze bedziesz chcial to zrobic textura, wiec niczego sie nieczepiam. pozdro
max_1989 Napisano 2 Lipiec 2004 Napisano 2 Lipiec 2004 W moim projekcie zaczynałem od kilku prymitywnych figur, widzę że ty też tak zaczynasz. ale w miare czasu projekt się rozwijał i przestało to być aż tak widać. Jednak te przenikające figurki rażą :) wiem że bendą poprawione. Życze dużżżooooo powodzenia. :) i czekam na kolejne rendery.
Marcin Napisano 2 Lipiec 2004 Napisano 2 Lipiec 2004 pobaw sie reactorem do rozmieszczenia kamieni....
TIMOTI Napisano 2 Lipiec 2004 Autor Napisano 2 Lipiec 2004 To raczej zniszcze sam tylko jeszcze nie wiem w jaki sposób ale najpierw wymodeluje nie zniszczone... Marcin a ten reactor jak sie nazywa i skad mozna go zdobyc ?
TIMOTI Napisano 2 Lipiec 2004 Autor Napisano 2 Lipiec 2004 nom....jutro wysle wiecej bo zaraz bede film ogladal i nie mam czasu w maxie teraz siedziec :)
kx Napisano 2 Lipiec 2004 Napisano 2 Lipiec 2004 lol \"a ten reaktor jak sie nazywa\" nazywa sie reactor :] zdobyc go mozna w maxie btw. reaktor jest dosc malo dokladny i chyba lepiej recznie rozmieszczac
TIMOTI Napisano 2 Lipiec 2004 Autor Napisano 2 Lipiec 2004 ups.. Nie bo myślałem że to jakiś dodatek jakiś inny bo różne pluginy są do maxa i nic nie wiadomo :)
TIMOTI Napisano 2 Lipiec 2004 Autor Napisano 2 Lipiec 2004 Mam pytanko dotyczace poppisu czemu jak mam wpisane Zobacz -> Portal Wiedzy Tajemnej to slowo Zobacz nie jest odnosnikiem tylko woogle tak jaby nie bylo tego kodu ?? Co wtedy napisac a by dobrze bylo ? :) To tak z innej beczki
Gość User190 Napisano 2 Lipiec 2004 Napisano 2 Lipiec 2004 Na kanapie siedzi leń.. słyszałeś taki wierszyk?? Poszukaj trochę na forum a dowiesz się wszystkiego!! :)
TIMOTI Napisano 2 Lipiec 2004 Autor Napisano 2 Lipiec 2004 Nie nie słyszałem nigdy woogle nie wiem co to wiersz? a co to słowo poszukaj? :P a poważnie to sprobuje poszukać :)
TIMOTI Napisano 3 Lipiec 2004 Autor Napisano 3 Lipiec 2004 niestety nie działa żadne sposób w podpisie bo html i BB code jest wyłączone.... A wracając do tematu to bardzo bardzo małe udpadet :) Ja zawsze zbyt często daje ale taką mam nature i tego nie zmienię :) Ps czym mógłbym stworzyć takie wzorki jak są na tych \"blokach\" nad kolumnami ?
Gość eax Napisano 3 Lipiec 2004 Napisano 3 Lipiec 2004 czy moglbys? dziwne pytanie...... rob co chcesz to twoja praca...... , a render cholernie ceiemny, zroob cos z tym........
TIMOTI Napisano 3 Lipiec 2004 Autor Napisano 3 Lipiec 2004 hmmm u mnie jest normalnie widać...zaraz to poprawię Edit I jak teraz? lepiej? [Wyedytowany dnia 3-7-2004 > TIMOTI]
Mulczas Napisano 3 Lipiec 2004 Napisano 3 Lipiec 2004 lepiej :) ciagle to tylko zlepek prostych bryl, ale ladny zlepek :) zapowiada sie fajnie. jak zrobiles te wglebienia w scianie?
TIMOTI Napisano 3 Lipiec 2004 Autor Napisano 3 Lipiec 2004 Next. Mulczasz to są poprostu boxy poukladane tak. Wiem że można to z jednego boxa zrobić ale po co się męczyć :) Ciągle jeszcze nie wiem jak wzorki zrobić..hmmmmm
gollum Napisano 3 Lipiec 2004 Napisano 3 Lipiec 2004 Do tego to by się extrude chyba nadał, jak mi się zdaje, A ogólnie to ... mało ;] pozdro
Mulczas Napisano 3 Lipiec 2004 Napisano 3 Lipiec 2004 nom, coraz ładniej :) pachnie \"katedrą\" :) w niektórych miejscach te \"pnącza\" są kanciaste. pokaz siatkę
TIMOTI Napisano 3 Lipiec 2004 Autor Napisano 3 Lipiec 2004 kolejne update bardzo male :) Te pnacza jescze poprawie bo rzeczywiscie sa kanciaste w niektorych miejscach i jeszcze zbyt mocno odstaja. Tylko juz mysle powoli o teksturkach i mam nawet pomysla ze zrobie to w formie zdjecia takie poniszczone czarno-białe co myślicicie o tym?będzie dobrze wyglądać?
TIMOTI Napisano 3 Lipiec 2004 Autor Napisano 3 Lipiec 2004 a tutaj siateczka na życzenie tylko mocno zamotana :P [Wyedytowany dnia 3-7-2004 > TIMOTI]
Mulczas Napisano 3 Lipiec 2004 Napisano 3 Lipiec 2004 siateczki fajne. mulczas lubić siateczki :) znowu sie czepie tych pnącz :) te \"gałęzie\" nie powinny chyba konczyc sie tak \"gwaltownie\". lepiej by bylo gdyby stawaly sie one coraz ciensze, az do \"zera\" - konca. chyba ze planujesz te koncowki jeszcze rozbudowac. na razie niewiele sie zmienia.
max_1989 Napisano 3 Lipiec 2004 Napisano 3 Lipiec 2004 Póki co nadal nie mam zdania na temat pracy. Według mnie to taki efekt można stworzyć w ciągu 1 - 2 godziny. boxy i spline + loft przynajmniej tak mi się wydaje. Ale może tekstury to nadrobią, a może model się jeszcze rozwinie poczekamy zobaczymy :)
TIMOTI Napisano 4 Lipiec 2004 Autor Napisano 4 Lipiec 2004 nom bym dużo do tego wepchnol ale nie potrafie jeszcze tyle np pomnik takiego stworka ze skrzydlami [nazwa mi uciekla na g chyba] i wiele wiele wiecej... Chociaz z drugiej strony nie liczy sie czy proste czy zlozone tylko koncowu efekt, a jak wiadomo jest wile prac które są banalne do wykonania a ich wygląd jest super.
kulexy Napisano 4 Lipiec 2004 Napisano 4 Lipiec 2004 za grube te pnacza... ladnie wygladaly by tak jak mowi Mulczas, zdecydowanie chudsze, i zwezajace sie przy koncu...
tweety Napisano 5 Lipiec 2004 Napisano 5 Lipiec 2004 No to życzę powodzenia... zwłaszcza przy tych gałęziach :)
TIMOTI Napisano 6 Lipiec 2004 Autor Napisano 6 Lipiec 2004 Gałezie to nie problem zrobić [tak mi się wydaje że taka jedna metoda zadziała :)] macie pomysła co jeszcze dodać ?
TIMOTI Napisano 6 Lipiec 2004 Autor Napisano 6 Lipiec 2004 Update narazie sama zmieniona wielkość gałęzi -i jak lepiej ? Tylko nie patrzcie że nie dopasowane są bo jeszcze będe musiał dopasować.
Mulczas Napisano 6 Lipiec 2004 Napisano 6 Lipiec 2004 cienkie, grube, nawet ładne, ale brakuje mi jeszcze jakichś pośredniej grubości. a ten efekt (8-ps.jpg) jakoś do mnie nie przemawia, lepiej by wyglądało może tak \"mrocznie\" ale nie tak.
Im@ginner Napisano 6 Lipiec 2004 Napisano 6 Lipiec 2004 8-ps.jpg całkiem całkiem, ale jeszcze czegoś brakuje. Moim zdaniem tych gałęzi powinno być więcej, pamiętaj, że na zdjęciu malutkie gałęzie oplątują grube konary. Ten stworek na g to gargulec chyba ale one są na końcach rynien :) Tak w ogóle to może być praca posywa się w dobrym kierunku pozdr, Dominik
TIMOTI Napisano 6 Lipiec 2004 Autor Napisano 6 Lipiec 2004 Dzieki za komentarze. Gałezi będzie jeszcze więcej tylko narazie tak chciałem zobaczyć jak będzie z tym efektem... Co do mroczności to właśnie coś chce w takim stylu zrobić tylko wtedy lepiej by czrnobiały obrazek był nie? [coś jak w Blair witch Project może..] Tylko hmmm jakieś narzędzia zbrodni będe musiął dodać więcej krzyży zniszczenia jakieś kawałki czegoś [jeszce nie wiem czego] i wtedy już chyba będzie klimat? A z góry mówie że w tej pracy mi nie chodzi i trudność w wykonaniu tylko efekcjie bo nieraz proste wykonania biją na głowe te złożone.
max_1989 Napisano 7 Lipiec 2004 Napisano 7 Lipiec 2004 No prace sie posuwają, obserwuje ten wątek od samego początku, i coś idzie do przodu. Jednak radziłbym wykonać model który będzie fajnie wyglądał, a następnie efektami się zająć. Na twoim miejscu dał bym tekstury i jasność swiatła tak jakby było w nocy :). Mam pytanie, czy bendziesz się dokladnie stosował do rysunku który zamieściłes na samym początku?
Rekomendowane odpowiedzi