Napisano 11 Wrzesień 201113 l Witam, Na początek chce zaznaczyć iż jestem początkującym użytkownikiem 3ds max. Mój problem dotyczy siatki a dokładniej sposobu w którym się wyświetla, gdy tworze np. zwykły box to "siatka" będzie widoczna na krawędziach oraz jako przekątna, nie da się tej przekątnej nacisnąć zaznaczyć czy w jakikolwiek inny sposób zmienić. Posiadam: -nVidia GTX560 Ti (DirectX 11, najnowsze sterowniki) -3ds max 2010 64bit -Windows 7 (również zaktualizowany) Screen: Pozdrawiam.
Napisano 11 Wrzesień 201113 l Może to. http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=24182&highlight=przekątne
Napisano 11 Wrzesień 201113 l Niestety nie zadziałało. Teoretycznie kolega miał ten sam problem lecz w moim przypadku przekątne zostają nawet po odznaczeniu "Display all triangle Edges" Przesyłam screen ze swoimi ustawieniami: Edit: Zauważyłem że w momencie zmiany obiektu na editable poly przekątne znikają, niestety tylko na chwile bo wystarczy zaznaczyć jakąkolwiek opcje bądź zmienić widok aby wróciły. Edytowane 11 Wrzesień 201113 l przez Fragol
Napisano 11 Wrzesień 201113 l Tak jest to jest to! Teraz wszystko działa jak należy, wielkie dzięki za pomoc.