Skocz do zawartości

Jak zrobić wgniecenie i teksture skóry.

D.ev

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam dosyć nie mały problem ponieważ cały dzień męczę się jak zrobić "wgniecenie w modelu". Wytłumaczę dokładniej. Zrobiłem sobie model fotela do ciężarówki i na jego oparciu chcę zrobić wgniecenie w postaci loga firmy. Mam nadzieję, że poprzez ten obrazek zrozumiecie o co mi dokładnie chodzi.

Obrazek

Próbowałem zrobić to opcją boolean, ale w ogóle to nie wychodziło gdyż model się deformował gdy próbowałem wyciąć miejsce za pomocą modelu napisu. Wyczerpałem już swoje pomysły, więc zgłaszam się z prośbą o udzielenie pomocy do Was.

W dodatku czy jest możliwość w Maxie wygenerowania tekstury lekko pomarszczonej skóry? Dokładniej chodzi mi o takie małe rowki jak np. mamy na skórzanych fotelach w samochodzie, czy na siedzeniach w domu. Jeśli jest taka możliwość to po wygenerowaniu chciałbym zapisać to do .bmp, .jpg, lub .pnd, ew. .dds.

Pozdrawiam, D.ev.

• Odpowiedzi 3
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Jeśli to normalka ma być możesz sobie takiego bumpa przerobić na normalkę w plugu nvidii i zmieszać z normalką w shopie. Ben mathis opisuje na swojej stronie metodę blendowania normalek. IMO powinieneś zapytać w dziale gameart. Mapa Cellular to także bump więc odpada;)

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności