Napisano 17 Wrzesień 201113 l Witam jako że moim głównym systemem jest linux poprobowałbym pracy na mayi i potestowal jak sie sprawuje na tym osie.Wiem ze maya2008 jest dosc popularna na linuxach ale jakos nie moge znalesc tego programu by zainstalowac i potestowac.Dlatego pytanie mam do uzytkownikow Mayi,czy zna ktos linka do tego programu?gdzie ewentualnie to znajdę?,nie upieram sie co do pakietu na konkretną dystrybucje,jakos sobie poradzę z instalacją.Czytalem że jak sie ma licencje to na stronie Mai to "podobno" sie znajdzie,ale nie wierze ze nie mozna tego przetestowac ot tak dla sprawdzenia mozliwosci programu. Pozdro Ps.tak wiem o blenderze,xsi czy houdinim..... :p
Napisano 17 Wrzesień 201113 l Sam kiedyś chciałem spróbować, niestety, wspaniałomyślny Autodesk nie udostępnia wersji (przynajmniej tej darmowej) na system Linux.
Napisano 17 Wrzesień 201113 l Adsk tradycyjnie nie udostępnia triala pod Linuksa. edit: piotrek był szybszy...
Napisano 17 Wrzesień 201113 l Autor to juz kurna fenomen ktorego nie ogarniam,mozna miec autodesk na linuchu ale nie mozna zdobyc programu bo go nie udostepniają.A potem placza ze rapidshare ma sie dobrze Dzieki wam i pozdrawiam
Napisano 19 Wrzesień 201113 l Zdobyć triala to mniejszy kłopot... potem trzeba to jeszcze "TYLKO" zainstalować, co nie jest tak proste jak na windzie czy macu O.o Ja osobiscie jestem noobem linucha i orientujes sie na poziomie tutoriali z neta odnosnie terminala ktore prawie nigdy nie dzialaja bo na linuchu ZAWSZE, ZAWSZE cos jest nie tak... Wybaczcie ale zainstalujcie sobie maye na ubuntu... przynajmniej dzien z zycia wyjety na przekonwerterowanie .rpm na .deb... ktory potem i tak sie nie zainstaluje bo nie nie zostalo spelnione n zaleznosci... Lubie linucha, ale... to nie dla mnie O.o Chyba ze ktos sie lubi bawic kilka dni nad jedna rzecza ktora nie wiadomo dlaczego sie spierniczy... A na macu chyba kazdy wie jak maya "szybko" dziala :D Wiec windows to chyba najlepsza[albo/i najprostrza] opcja wedlug mnie ? :| Edytowane 19 Wrzesień 201113 l przez Adek