Napisano 20 Luty 200322 l Ano chcialem tutaj zaprezentowac swoja pierwsza w pelni pomalowana postac...szkic nie jest moj (niestety nie umiem tak rysowac) ale reszta czyli kolorowanka tlo itp. to juz moje dzielo Ocence :P http://spin.ict.pwr.wroc.pl/~bremen/rysunki/
Napisano 21 Luty 200322 l Autor ano poprawiam :) http://spin.ict.pwr.wroc.pl/~bremen/rysunki/rysuneczek.jpg mam tylko prosbe nie przyczepiajcie sie zbytnio do tla :P...przyznam ze robilem je na szybko i wyszlo niechlujnie ale chodzilo mi glownie o pokolorowanie postaci :)
Napisano 22 Luty 200322 l Troche za mało wyraziste cienie, nie widać tej głębi i rysunek stracił przez to swoją przejżystość. To tło to faktycznie lekki niewypał :D Ale ładnie kombinujesz. Szkoda tylko ze zrobiłeś samo kolorowanie a nie cały ten rysunek, wtedy bym może bardziej uwierzył w twoje zdolnosci. ...Myśle, że arobiłbym to lepiej :P :P :P
Napisano 23 Luty 200322 l :\\ Na początku chciałem walnąć: Ekstra szkic potrenuj kolorowanie :\\ Ale przeczytałem twój tekst. Ogólnie całkiem nieźle, ale kolory do mnie nie przemawiają i straciłeś świetną kontrastowość szkicu.
Napisano 23 Luty 200322 l Autor Gotham --> ano zgodze sie z toba ze swietny szkic :P...gdybym tak umial szkicowac to bym nie kolorowal tylko pochwalil sie szkicem :D:D...no ale koniec pitolenia i przechodze do pytania Mozesz mi dokladniej wyjasnic co miales na mysli mowiac \'straciłeś świetną kontrastowość szkicu\' ??
Napisano 24 Luty 200322 l bosze ja wiem ze jest 5 nad ranem gdy to pisze ale na ostatnim zalaczniku to prawie nic nie widac :D heheh ale jazda
Napisano 24 Luty 200322 l Autor bartonfink --> ano rzeczywiscie nie widac ale z ta praca to juz skonczylem...ogolnie to chodzilo o sam koloring postaci czyli o to co w zalaczniku :)
Napisano 26 Luty 200322 l Widzisz zupełnie zgubiłeś światło. Spójrz na szkic. To jest gra światła na powierzchni. Ty to zupełnie spłaszczyłeś. Wręcz odwróciłeś, to co u niego było jasne, u ciebie robi się ciemne etc.
Napisano 26 Luty 200322 l Autor Wybacz Gotham ale jak siem patrze na szkic i rysunek to tutaj nie widze zupelnego spaszczenia, oczywiscie sa niedociagniecie (nawet sporo) z gra swiatel spowodowane niumiejetnoscia dobrego malowania ale nie ze ja splaszczylem ten rysunek...fakt jak siem patrze to kapke cieni poodwracalem ale nie jest to duzo i jak siem przyjzec to tam gdzie jest ciemniej na szkicu to i na rysunku...tyle ze na szkicu masz wyrazny ciez bo jest po prostu mocniej narysowany olowkiem a niestety jak ja bym walnol czarny to by zepsulo malowidlo.
Napisano 26 Luty 200322 l Hi, No to może spróbuję inaczej przekazać to co mam na myśli. Czy patrząc na twój obrazek można określić gdzie jest światło? A na szkicu? Dlaczego na niektórych elementach są cienie a na pozostałych nie? Etc. Ale ogólnie nie jest źle. Trenuj rysunek przede wszystkim, aby twoje prace powstawały od początku do końca twoimi rękoma.
Napisano 27 Luty 200322 l Autor Gotham --> trenowac trenuje ale powiem ci szczerze ze myszka jeszcze na tyle dobrze nie operuje zeby szkicowac czy rysowac cosik..od czegos trzeba zaczac :P...cwiczyc ciwicze ale na papierku z cienkopisem :)
Napisano 28 Luty 200322 l hej Gotham wsumie wyczerpal temat..ja dodam od siebie tylko jedna lekcje: - http://www.anticz.com/drawing1.htm chyba o to chodzilo. pozdrawiam [Edited on 28-2-2003 by Nezz]