pressenter Napisano 22 Wrzesień 2011 Share Napisano 22 Wrzesień 2011 Witam, możliwe, że pytanie z serii bardzo komicznych, ale już po całym dniu widać nie myślę... :| Klient, już po wykonaniu przeze mnie renderów, zorientował się, że mają one niewłaściwą wilkość. Wyrenderowałem 2500x1875, a miało być 3200x1800. Chciabym z tych gotowych renderów zrobić te 3200x1875, czyli tylko dorenderować boki, i pytanie czy tak się jakoś da, bo sama zmiana wartości w Area to render oczywiście ustawia tak, że obcina górę i dół? Sz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hynol Napisano 23 Wrzesień 2011 Share Napisano 23 Wrzesień 2011 Też borykałem się z tym problemem. Nie znalazłem rozwiązania. Trzeba by skrypt napisać który przelicza FOV kamery, ale nie jestem pewien czy i tak nie zmieni się perspektywa w stosunku do starego renderingu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 23 Wrzesień 2011 Autor Share Napisano 23 Wrzesień 2011 No szkoda Ci powiem, widoczki w sumie renderują się szybko, bo tylko 2h, ale mieć 2h, a nie mieć 2h to już 4h. :P Przydałaby się taka jakaś opcja, jakiś automagiczny sposób... No nic, dzięki za zainteresowanie. Pozdrawiam Sz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
t0m3k Napisano 23 Wrzesień 2011 Share Napisano 23 Wrzesień 2011 nie wiem czy pomoze ale mozna sprobowac http://www.scriptspot.com/3ds-max/scripts/overscan 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 24 Wrzesień 2011 Autor Share Napisano 24 Wrzesień 2011 nie wiem czy pomoze ale mozna sprobowac http://www.scriptspot.com/3ds-max/scripts/overscan To jest dokładnie to! Wielkie dzięki. Rep poleciał. :) Sz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hynol Napisano 24 Wrzesień 2011 Share Napisano 24 Wrzesień 2011 Super. Przyda się na pewno. Tak coś czułem że może być taki skrypt, ale nigdy nie chciało mi się szukać :). Thx. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi