Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Troche sie chyba wygłupie z tym modelem... ale to w ramach relaksu :) Nie bierzcie tego na serio... poprostu chciałem zrobić jakiś prościutki modelik w wolnych chwilach, między tworzeniem modeli tych troche bardziej ambitnych... O to pierwsze dokonania:

• Odpowiedzi 51
  • Wyświetleń 7,9k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

fajna zapalniczka (o ile mozna się zachwycac zapalniczką :) )

rzuć się siatka jesli mozna :)

Napisano

mmm prosty model ale widac kunszt wykonania:) Jak sie robi takie modele?

Jakiej metody uzyles?

Spliny,mesh,subdivision ? Wszytko razem?

A i jeszcze pytanko ile czasu zajelo ci to?

Lącznie w godzinach tak w przybizeniu?:cool:

Napisano
  • Autor

Zbite 30 minut około.... A metoda to splines mesh slice boolean i takie inne :)

Napisano

Nice, Nice... od strony technicznej.

Ale faktycznie zapalniczka jest to dosc prosty temat pracki... ale OK :)

PS. A nie lepiej bylo napisac SCORPI? Bo SCPRPI jakos nijako ;).

Pozdrawiam.

Napisano
  • Autor

Fakt :) Już poprawiłem :) Ale zrobie chyba jeszcze raz ten napis... tą rkopke nad i powiększe i wpisze R

Napisano

no jesli juz tak dbasz o szczguly ... to napisz tam JEM4 ... bo taki to wlasnie model .. no chyba ze to JEM3 ale to sie okaze jak zrobisz reszte ..

Napisano
  • Autor

E e to jest model SCR2003 :) BTW gdzie ty widzisz ten napis JEM3? bo ja patrze z każdej strony na zapalniczke i nie widze...

[Edited on 21-2-2003 by SCORPI]

Napisano

hehe zapalniczkowi experci ...swoja droga jesli wszystko bedzie takie szczegolowe i piekne to koncowy efekt bedzie oszalamiajacy... ciekawe czy nadole bedzie specyficzny znak po odlewie plastiku (tak jak w plastikowych modelach do sklejania w miejsu w ktorym czesc do wyciecia przylega do plastikowej ramki)

Napisano

scorpi=piroman?

Napisano
  • Autor

EhE :P Zawodowy piroman :) Tak pozatym to chciałem apelować z teog miejsca do wszystkich dizeci zęby sie nie bawiły ogniem :)

Napisano

Ja z tych niekumatych:)

Co to slice Bolean?

Zapraszam do obejzenia mojej skromnej pracki \"Staro modne krzeslo\".

Napisano
  • Autor

oj slice to takie dzielenie siatki jedną płaszczyzną... a boolean to już nie mów, że nie wiesz co to :)

Napisano
  • Autor

Od spodu :) tylko ┐e to jest wersja dla nie przezroczystej obˇdˇwki... pˇ╝niej zrobi inn▒...

Napisano

czy mozesz powiedzec jaka to marka zapalniczki ?? to wtedy bym wiedziel jak to ma wygladac .. :D no chyba ze robisz z pamieci ..

Napisano
  • Autor

Prze tuningowany RoNsoN :) RRL 10138X COLOURLITE produkowane w MALEZJI :D to testowy rendering jednak zmienie dużo w materiałach jeszcze...

[Edited on 22-2-2003 by SCORPI]

Napisano

malo tam widac ..

nawet powiem ze wogle nic .. prosil bym o zoom na zapalare ;D

Napisano
  • Autor

Niom Dobzie tylko ten zoom musi sie wyrenderować :) A i troche zmieniłem materiał.. zaraz poleci... pozatym jeszcze tość dużo do robutki...

Napisano

tera jeszce sluga musisz obok zapodac .. koniecznie Chesterfielda ( czy jakos tak ) sa najleprze ...

Napisano
  • Autor

Narazie wygląda to tak.... tylko jeszcze oświetlenie zmienie, podłoże i dodam mape zadrapań i odcisków palców...

Napisano
  • Autor

Mały upade.... tylko troche przesadziłem z reflkeksjami na tej zapalniczce z prawej... sorki za odrażającą jakość ale troche to się renderuje....

Napisano

Nie wykluczam ze ładne , hmm ale powinna sie palic ciom nie ??

Bo po co komu bez

urzyteczna zapalniczka ??

Napisano

SCORPI ! mógłbyś się podzielic czasami z kolegami swoją wiedzą, a nie tak lakonicznie odpowiadać na pytania np. o modeling :) mógłbyś czasami skrobnąc też pare słów w działach dotyczących pomocy a nie tylko bitwa/wip, ty tez kiedys byłeś początkujący :)

pozdrówka

Napisano
  • Autor

No ale jak ja byłem poczatkujący wsumie nadal jestem :P ( ale chodzi mi o pierwsze 2 lata) toooo nie miałem neta ani dostępu do tutek... a o maxie sie dowiedziałem przez przypadek... kolega mi nagadał glupoty że w nim robili TOY STORY nio i dałem sie glupi nabrac :(:( wciągnołem sie :(:( i co ja z tego mam

[Edited on 23-2-2003 by SCORPI]

Napisano
  • Autor

W troche lepszeej jakości... ale już widze błedy... zbaradzo zatłuściłem odciskami tą karesorie :( poprawie

Napisano
  • Autor

Troche zmiana w scenie... dodam jeszcze jakąś sciere pod spodem i poprawie drewienko...

Napisano

ogolnie niezle , ale te plastiki są zbyt chropowate

tydaje mi sie że wystarczyloby dac raytrace na fersnela

Napisano

hej!

no fajnie jest - tylko ze tak kupa (zapalniczek ma sie rozumiec) to chyba na kleju :))

Napisano

Kurna no jak bym widzal moja zapalniczke :)...powala mnie gorna czesc :)...jak zywa :)

Napisano
  • Autor

DZięki :) A o to coś związanego z zapalniczką, zdjęcie które dzisiaj zrobiłem....

Napisano

hmm, moje pierwsze skojarzenie z tym fotosem to ZYCIE - w jakiejs takiej elementarnej formie

fajnie, fajnie :)

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności