AGmakonts Napisano 5 Lipiec 2004 Napisano 5 Lipiec 2004 Czy wie ktos a raczej czy zna tutka w którym pisze KROK PO KROKU jak robić miecze, topory i inne średnowieczne bronie??
Marcin Napisano 5 Lipiec 2004 Napisano 5 Lipiec 2004 wyobraznia chlopie uzyj jej,to potega grafikow a umiejetnosci same przyjda z czasaem .... zreszta co za filozofia zrobic miecz..... naucz sie technik : weild edit mesh exclude filet (nie mięsny :P ) odrazu bedzie ci sie lepiej modelowalo.... w helpie maxa jest opisane poprostu w wyszukiwarce helpa znajdz te hasla i poczytaj....
kozioo Napisano 5 Lipiec 2004 Napisano 5 Lipiec 2004 Jesli możesz to wytłumacz mi jeszcze nazwe tego wątku: miecze i inne topory :) Troche bez sensu IMHO :] A sposoby modelowania podał już Marcin. Można jeszcze dodać, że pomocne są czasami spliny (łatwiej ułożyć odpowiednią krzywiznę klingi)
AGmakonts Napisano 5 Lipiec 2004 Autor Napisano 5 Lipiec 2004 Na sam pierw mnie zatkało ale mam nadzieje ze coś z tego wylezie Dzięki wam
southside Napisano 6 Lipiec 2004 Napisano 6 Lipiec 2004 Nie jestem pewien ale wydaje mi sie ze miecze i topory mozna zrobic tak: 1 wymodelowac 2 poteksturowac 3 oswietlic 4 wyrenderowac Powinno sie udac!Powodzenia!
AGmakonts Napisano 6 Lipiec 2004 Autor Napisano 6 Lipiec 2004 Wysłane przez southside Nie jestem pewien ale wydaje mi sie ze miecze i topory mozna zrobic tak: 1 wymodelowac 2 poteksturowac 3 oswietlic 4 wyrenderowac Powinno sie udac!Powodzenia! hahaha :) nie badź taki dowciapny bo kociej mordki dostaniesz
Mateusz Napisano 6 Lipiec 2004 Napisano 6 Lipiec 2004 AGmakonts: on niebyl pewien... ;) P.S. niewiedzialem ze miecz jest toporem... ;)
conraderro Napisano 6 Lipiec 2004 Napisano 6 Lipiec 2004 southside - na początku przydał by się jeszcze szkic koncepcyjny. heh :] pozdr.
Marcin Napisano 6 Lipiec 2004 Napisano 6 Lipiec 2004 southside - ty se jaja zrobiles czy serio mowiles ?
Hikoo Napisano 6 Lipiec 2004 Napisano 6 Lipiec 2004 ludzie przeciez to mozna zrobic na wiele sposobow. najwazniejsze jest to co chcemy zrobic, bo kawalek zwyklego miecza nikogo nie zaskoczy, tu sie klania wyobraznia w zakresie fantasy. a nawet wiecej w zaleznosci co bedziesz chcial wymodelowac, wtedy wybierzesz najprostsza metode do danego modelu ;] ps. tylko tutoriale wam w glowie :D to wplyw billa geja. a co z mysleniem ? :> co jak bedziecie juz pracowac w CG i klient przyjdzie z takim projektem, na ktorego temat nigdzie nie znajdziecie tutoriala ? :> odmowicie ? :> dobra rozpisalem sie, a nie o to chodzilo. pokaz jakis koncept miecza/toporu.
conraderro Napisano 6 Lipiec 2004 Napisano 6 Lipiec 2004 Nie ważne czy southside sobie robił jaja czy nie, fakt jest taki że jego wyliczanka jest podstawą, ważniejszą rzeczą jest na przykład dobra obsługa programu. Dlatego AGmakonts jeśli nie posiadasz znajomości żadnego z nich, to poco brać się za takie coś przynajmniej do chwili gdy nie poznasz podstaw. Jeśli działasz jakiś czas w jakimkolwiek programie 3d to nie rozumiem, W czym problem ? Pozdr :]
southside Napisano 7 Lipiec 2004 Napisano 7 Lipiec 2004 Ludzie co takie poruszenie a jak inaczej chielibyscie to zrobic!!!????:))))))))))))))))))
southside Napisano 7 Lipiec 2004 Napisano 7 Lipiec 2004 Wysłane przez conraderro Nie ważne czy southside sobie robił jaja czy nie, fakt jest taki że jego wyliczanka jest podstawą, ważniejszą rzeczą jest na przykład dobra obsługa programu. Dlatego AGmakonts jeśli nie posiadasz znajomości żadnego z nich, to poco brać się za takie coś przynajmniej do chwili gdy nie poznasz podstaw. Jeśli działasz jakiś czas w jakimkolwiek programie 3d to nie rozumiem, W czym problem ? Pozdr :] Zgadzam sie w 100%:)
Rekomendowane odpowiedzi