Napisano 6 Lipiec 200420 l 1.Nie mam pliku 3dsmax_t.chm. .W związku z tym nie mogę utworzyć tutoriala w maxie.Nie wiem czy go nie było na płytce czy się nie zainstalował bo pliki tutoriala są ale tego bliku brak.Do charakter studio tutoriale są i śmigają.Co robić? 2.Jak zoptymalizować pracę maxa rendering tego tutoriala ze szklanka i kostkami lodu na blacie robi mi ze 4 minuty am mam p4 3,2 i 1gb ramu ati 9800xt wydaje mi sie ze to zbyt długo?Jak Myślicie? [Wyedytowany dnia 6-7-2004 > Tomky]
Napisano 6 Lipiec 200420 l jak sherif mial rendera ktory tydzien trwał ? to jest qrew*ko krotko :D >rob poprostu tutki z neta....
Napisano 6 Lipiec 200420 l Pliki *.chm to pliki pomocy. Można je ściągnąć razem z trialem max\'a 6 po zarejestrowaniu się na stronie Discreet\'u
Napisano 6 Lipiec 200420 l a co do dlugosci rendera to zaloz sobie gdzies 2gb pamieci wirtualnej na dysku
Napisano 6 Lipiec 200420 l oi lepiej nie mow publicznie wiecej co masz a czego nie powinienes miec ;) rozwiazanie podal wyzej VGT. [Wyedytowany dnia 6-7-2004 > SansSerif]
Napisano 6 Lipiec 200420 l Autor Spox byłem na stronie discrteeta ale aby sciagnac ten plik musze sciagnac caly trial moze jednak ktos moglby mi podeslac ten maly plik? Ja zrobić tą wirtualną pamięć? [Wyedytowany dnia 6-7-2004 > Tomky]
Napisano 6 Lipiec 200420 l nie chce mi sie sprawdzac ale to chyba to ponad 60mb http://www4.discreet.com/education/education.php?id=714 a wystarczylo tylko wklepac w google :] [Wyedytowany dnia 6-7-2004 > SansSerif]
Napisano 7 Lipiec 200420 l Autor No jasne to ponad 60Mb dlatego pytam czy ktos nie ma tego tylko pliku bo byłoby znacznie szybciej..no nie ale dzieki za link.Jak zrobić ten wirtualną pamięć na dysku? [Wyedytowany dnia 7-7-2004 > Tomky] [Wyedytowany dnia 7-7-2004 > Tomky]
Napisano 7 Lipiec 200420 l hehe i co ma dac ta wirtualna pamiec 1gb to wystarczy ci na bardzo duze sceny bez uzycia wirtualnej pamieci wiec sie tym nie zajmuj, bo i tak nic nie poprawisz. a napewno nie przyspieszy to czasow renderingu sklanki z kostkami lodu...
Napisano 7 Lipiec 200420 l Ale jakbyś chciał spróbować: Mój komputer->Właściwości->zakładka Zaawansowane->w polu \"Wydajność\"->Ustawienia->Zaawansowane->w polu \"pamięć wirtualna\"->Zmień - i ustawiasz rozmiar (jak masz kilka partycji to ustaw na tej bez systemu, a najlepiej na innym dysku (fizycznym) niż system).
Napisano 8 Lipiec 200420 l Proponuje zakladac wirtualna pamiec z dokladnoscia do jednego bajta i ustawiac minimalna ilosc pamieci wirtualnej na danym dysku taka sama jak maksymalna, wtedy system lepiej sobie radzi z taka pamiecia gdyz nie przetwarza dodatkowych informacji z tym zwiazanych.Np: rozmiar poczatkowy 2024 Mb rozmiar koncowy 2024 Mb oczywiscie dostosowywujac ta ilosc do ilosci wolnego miejsca na danym dysku. Pozdrawiam:)