Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

1.Nie mam pliku 3dsmax_t.chm. .W związku z tym nie mogę utworzyć tutoriala w maxie.Nie wiem czy go nie było na płytce czy się nie zainstalował bo pliki tutoriala są ale tego bliku brak.Do charakter studio tutoriale są i śmigają.Co robić?

2.Jak zoptymalizować pracę maxa rendering tego tutoriala ze szklanka i kostkami lodu na blacie robi mi ze 4 minuty am mam p4 3,2 i 1gb ramu ati 9800xt wydaje mi sie ze to zbyt długo?Jak Myślicie?

[Wyedytowany dnia 6-7-2004 > Tomky]

• Odpowiedzi 12
  • Wyświetleń 1,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

jak sherif mial rendera ktory tydzien trwał ? to jest qrew*ko krotko :D

>rob poprostu tutki z neta....

Napisano

Pliki *.chm to pliki pomocy. Można je ściągnąć razem z trialem max\'a 6 po zarejestrowaniu się na stronie Discreet\'u

Napisano

a co do dlugosci rendera to zaloz sobie gdzies 2gb pamieci wirtualnej na dysku

Napisano

oi lepiej nie mow publicznie wiecej co masz a czego nie powinienes miec ;)

rozwiazanie podal wyzej VGT.

[Wyedytowany dnia 6-7-2004 > SansSerif]

Napisano
  • Autor

Spox byłem na stronie discrteeta ale aby sciagnac ten plik musze sciagnac caly trial moze jednak ktos moglby mi podeslac ten maly plik?

Ja zrobić tą wirtualną pamięć?

[Wyedytowany dnia 6-7-2004 > Tomky]

Napisano
  • Autor

No jasne to ponad 60Mb dlatego pytam czy ktos nie ma tego tylko pliku bo byłoby znacznie szybciej..no nie ale dzieki za link.Jak zrobić ten wirtualną pamięć na dysku?

[Wyedytowany dnia 7-7-2004 > Tomky]

[Wyedytowany dnia 7-7-2004 > Tomky]

Napisano

hehe i co ma dac ta wirtualna pamiec 1gb to wystarczy ci na bardzo duze sceny bez uzycia wirtualnej pamieci wiec sie tym nie zajmuj, bo i tak nic nie poprawisz. a napewno nie przyspieszy to czasow renderingu sklanki z kostkami lodu...

Napisano

Ale jakbyś chciał spróbować:

Mój komputer->Właściwości->zakładka Zaawansowane->w polu \"Wydajność\"->Ustawienia->Zaawansowane->w polu \"pamięć wirtualna\"->Zmień - i ustawiasz rozmiar (jak masz kilka partycji to ustaw na tej bez systemu, a najlepiej na innym dysku (fizycznym) niż system).

Napisano

Proponuje zakladac wirtualna pamiec z dokladnoscia do jednego bajta i ustawiac minimalna ilosc pamieci wirtualnej na danym dysku taka sama jak maksymalna, wtedy system lepiej sobie radzi z taka pamiecia gdyz nie przetwarza dodatkowych informacji z tym zwiazanych.Np:

rozmiar poczatkowy 2024 Mb

rozmiar koncowy 2024 Mb

oczywiscie dostosowywujac ta ilosc do ilosci wolnego miejsca na danym dysku.

Pozdrawiam:)