det Napisano 20 Październik 2011 Share Napisano 20 Październik 2011 Witam, koncze wlasnie wizualizacje ktore beda przeznaczone na bilbord...powiedzcie mi jaka rozdzielczosc obrazka bedzie optymalna?Wiadomo ze czym wieksza tym lepsza ale zeby bylo ok i zeby nie trwał rendering 10 lat?:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vizpeople Napisano 20 Październik 2011 Share Napisano 20 Październik 2011 No to zależy jaki billboard. Musisz się dowiedzieć od zleceniodawcy lub najlepiej z firmy gdzie będą to drukować. Zazwyczaj na bilbordy stosuje się 75dpi ale nie zdziwiłbym się gdyby twój "wszechwiedzący" zleceniodawca chciał 300dpi :D:D:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tores Napisano 20 Październik 2011 Share Napisano 20 Październik 2011 Dlatego zawsze pytaj inwestora aby dowiedział się w drukarni ile potrzebuje. Ostatnio robiłem 6x4m w 45 DPI więc miałem trochę luzu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xrs Napisano 20 Październik 2011 Share Napisano 20 Październik 2011 Tu masz przygotowaną specyfikację druku wielkoformatowego.. w zupełności te rozdzielczoścci, które tam są podane wystarczą do uzyskania dobrej jakości http://www.opinion.com.pl/przygotowanie.php Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
det Napisano 20 Październik 2011 Autor Share Napisano 20 Październik 2011 bardzo wam dziekuje! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi