Napisano 21 Październik 201113 l Hej, jak w vray'u używając fizycznej kamery użyć motion blura, aby działał tylko na konkretne obiekty na scenie?
Napisano 21 Październik 201113 l Autor rusza się kamera oraz obiekt, chce zrobić żeby tło za obiektem było rozmazane, a obiekt już nie. W scanline normalnie odznaczam enabled w properies obiektu, w vrayu to nie działa.
Napisano 21 Październik 201113 l Render mi kompa zarzyna więc nie sprawdze w tej chwili ale właśnie tak powinno się to zrobić. Może coś się miesza z setami motionblura pod F10 ?
Napisano 22 Październik 201113 l Autor Dodam, że to ma być animacja, jest jakiś szybki sposób na to, tzn. nie renderując 2 razy?
Napisano 22 Październik 201113 l wg mnie najlatwiejszy i najszybszy sposob to wyrenderowac na 2 passach. Jedno jako tlo, drugi pass to obiekt. Wtedy mozesz sobie robic motion blur tla w poscie, co bedzie najprawdopodobniej szybsze niz renderowanie motion blura i masz wieksza kontrole.
Napisano 22 Październik 201113 l do aftera jest fajny plugin o nazwie RSMB - polecam warto dodac ze RSMB (Reel Smart Motion Blur jesli mnie pamiec nie myli) potrafi oblsugiwac Velocity z maxowego render element. Przy animacji zalatwia to sprawe z kontrola kierunku i sily motion blura.