Gość komar81 Napisano 21 Październik 2011 Share Napisano 21 Październik 2011 (edytowane) od 2 miesiecy pracuje a raczej ucze sie pracowac na 3dmax. przebrnełam przez wiele problemów ale teraz utknełam na dobre.Prosze .błagam o pomoc. mój problem polega na tym że nie wiem ja ustawic renderowanie zeby efekt końcowy był realistyczny. wszystkie moje wizualki sa "zamglone" i nie realistyczne. nie mam pojęcia w czym jest problem i w która strone iśc dalej aby to poprawic. w załaczniku dołaczam przykładowe projekty we wszystkich jest ten sam defekt Edytowane 22 Październik 2011 przez komar81 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 21 Październik 2011 Share Napisano 21 Październik 2011 Zmień temat wątku na ładniejszy. Napisz czym renderujesz. Moja ograniczona wiedza na temat renderingu każe mi napisać jeszcze jedno: każda scena ma inne ustawienia rendera i nie ma opcji uniwersalnej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dav Napisano 21 Październik 2011 Share Napisano 21 Październik 2011 Nierealistyczne i "zamglone" wizualizacje Proszę mniej więcej tak nazywać tematy, wszystkim to ułatwi życie. :) Dziękuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dynamico Napisano 22 Październik 2011 Share Napisano 22 Październik 2011 Spróbuj zmienić filtr. Jeżeli renderujesz Mentalray to ustaw np. "mitchell" lub "lanchos". W Vray ustaw np "blackman". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość komar81 Napisano 22 Październik 2011 Share Napisano 22 Październik 2011 sorki za niepoprawny temat.pierwszy raz kozystam z forum stąd moja niewiedza. jeżeli chodzi o moje ustawienia to.. rnderuje mental reyem. ustwienia sa faktycznie rózne. ale teraz skupiam sie na oświetleniu dziennym. w zamieszczonym dziaj jpg. swiatło to daylight system a w oknach dodatkowo mr Sky Portal. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tijo Napisano 27 Październik 2011 Share Napisano 27 Październik 2011 Gamma na 2.2 powinna pomoc o ile nie jest włączona, ale z tego co widze to raczej nie, poza tym masz mało tektur i w ogole koloru w scenie, przez co wychodzi blado... sprawdz te ustawienia w kontroli ekspozycji w image controls mozesz tam podbic kontrast Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi