Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

od 2 miesiecy pracuje a raczej ucze sie pracowac na 3dmax. przebrnełam przez wiele problemów ale teraz utknełam na dobre.Prosze .błagam o pomoc. mój problem polega na tym że nie wiem ja ustawic renderowanie zeby efekt końcowy był realistyczny. wszystkie moje wizualki sa "zamglone" i nie realistyczne. nie mam pojęcia w czym jest problem i w która strone iśc dalej aby to poprawic. w załaczniku dołaczam przykładowe projekty we wszystkich jest ten sam defekt

Edytowane przez komar81

• Odpowiedzi 5
  • Wyświetleń 1,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Zmień temat wątku na ładniejszy.

Napisz czym renderujesz.

Moja ograniczona wiedza na temat renderingu każe mi napisać jeszcze jedno: każda scena ma inne ustawienia rendera i nie ma opcji uniwersalnej.

Napisano

Nierealistyczne i "zamglone" wizualizacje

Proszę mniej więcej tak nazywać tematy, wszystkim to ułatwi życie. :) Dziękuję.

Napisano

Spróbuj zmienić filtr. Jeżeli renderujesz Mentalray to ustaw np. "mitchell" lub "lanchos". W Vray ustaw np "blackman".

Napisano

sorki za niepoprawny temat.pierwszy raz kozystam z forum stąd moja niewiedza.

jeżeli chodzi o moje ustawienia to.. rnderuje mental reyem. ustwienia sa faktycznie rózne. ale teraz skupiam sie na oświetleniu dziennym. w zamieszczonym dziaj jpg. swiatło to daylight system a w oknach dodatkowo mr Sky Portal.

Napisano

Gamma na 2.2 powinna pomoc o ile nie jest włączona, ale z tego co widze to raczej nie, poza tym masz mało tektur i w ogole koloru w scenie, przez co wychodzi blado... sprawdz te ustawienia w kontroli ekspozycji w image controls mozesz tam podbic kontrast