Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Witam :-) Jest to mój pierwszy post, więc prosiłbym o wyrozumiałość. Jeżeli wybrałem nie ten dział, proszę o przeniesienie ;-) Bardzo interesuje mnie, jak robi się efekt, jak w tym teledysku ? -

np. [0:31 - 0:36] [1:22 - 1:32] Chciałbym również coś takiego zrobić :-) Niestety, jedyne co znalazłem, to ten krótki filmik:
jednak z niego szczerze mówiąc nie wiele się dowiedziałem o samej robociźnie ... Proszę o pomoc :-)
  • Odpowiedzi 8
  • Wyświetleń 937
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

jw.

1. Skrypt odpowiedzialny za przekształcenie geometri na voxele.

2. Projekcja tekstur z video na voxele (każdy voxel ma uśrednioną wartość, jeden kolor).

Z tego co widzę to działali na 3dsmax.

Napisano

A gdzie taki skrypt mogę znaleźć ? Na youtube znalazłem jeszcze coś takiego:

- tutaj z grubsza wytłumaczyli, jak mam zaznaczyć obszar przekształcany na voxele ;-)
Napisano

Ten Voxelator jest fajny, ale jednak to nie to samo co w "The Time" ... Może ma ktoś jeszcze jakiś namiar na podobny skrypt ? Albo pomysł na inne rozwiązanie ? ;-)

Napisano

David chyba sam nie wiesz czego szukasz, bo to rozwiąaznie idealnie pasuje do pytania.

nie piszę jednak tylko z tego powodu - słyszał ktoś o takim voxelatorze na Blendera? bo google nie zwraca żadnego wyniku

Napisano
Ten Voxelator jest fajny, ale jednak to nie to samo co w "The Time" ... Może ma ktoś jeszcze jakiś namiar na podobny skrypt ? Albo pomysł na inne rozwiązanie ? ;-)

Moge sie mylic, ale raczej nie znajdziesz skryptu 2d_to_3d_head_voxelator :) Przykladowo dla pierwszego ujecia trzeba wygenerowac nawet uproszczona geometrie glowy, dotrackowac do shoot'u, camera mapping, projekcja zshootowanego materialu na geometrie i na to voxelator.

Napisano

Dzięki wielkie ;] Już wszystko rozumiem ;D Dodam jeszcze, że gdyby miał ktoś tutorial jak to zrobić byłoby miło, ale obejdzie się i bez ;]

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.