Skocz do zawartości

Bit Man

Gość DavidK

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam :-) Jest to mój pierwszy post, więc prosiłbym o wyrozumiałość. Jeżeli wybrałem nie ten dział, proszę o przeniesienie ;-) Bardzo interesuje mnie, jak robi się efekt, jak w tym teledysku ? -

np. [0:31 - 0:36] [1:22 - 1:32] Chciałbym również coś takiego zrobić :-) Niestety, jedyne co znalazłem, to ten krótki filmik:
jednak z niego szczerze mówiąc nie wiele się dowiedziałem o samej robociźnie ... Proszę o pomoc :-)
  • Odpowiedzi 8
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano

jw.

1. Skrypt odpowiedzialny za przekształcenie geometri na voxele.

2. Projekcja tekstur z video na voxele (każdy voxel ma uśrednioną wartość, jeden kolor).

Z tego co widzę to działali na 3dsmax.

Napisano

A gdzie taki skrypt mogę znaleźć ? Na youtube znalazłem jeszcze coś takiego:

- tutaj z grubsza wytłumaczyli, jak mam zaznaczyć obszar przekształcany na voxele ;-)
Napisano

Ten Voxelator jest fajny, ale jednak to nie to samo co w "The Time" ... Może ma ktoś jeszcze jakiś namiar na podobny skrypt ? Albo pomysł na inne rozwiązanie ? ;-)

Napisano

David chyba sam nie wiesz czego szukasz, bo to rozwiąaznie idealnie pasuje do pytania.

nie piszę jednak tylko z tego powodu - słyszał ktoś o takim voxelatorze na Blendera? bo google nie zwraca żadnego wyniku

Napisano
Ten Voxelator jest fajny, ale jednak to nie to samo co w "The Time" ... Może ma ktoś jeszcze jakiś namiar na podobny skrypt ? Albo pomysł na inne rozwiązanie ? ;-)

Moge sie mylic, ale raczej nie znajdziesz skryptu 2d_to_3d_head_voxelator :) Przykladowo dla pierwszego ujecia trzeba wygenerowac nawet uproszczona geometrie glowy, dotrackowac do shoot'u, camera mapping, projekcja zshootowanego materialu na geometrie i na to voxelator.

Napisano

Dzięki wielkie ;] Już wszystko rozumiem ;D Dodam jeszcze, że gdyby miał ktoś tutorial jak to zrobić byłoby miło, ale obejdzie się i bez ;]

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności