Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Daleko mi do doskonałości, a już mam czasem dość zawracania różnym ludziom 4liter swoimi głupimi, lamerskimi problemami. V-Raya jeszcze za bardzo nie rozumiem, ale powoli małymi kroczkami. I teraz pytanie: czy opłaca się na początkującym stadium znajomości kupić ten kurs czy lepiej odłożyć to jak będzie bardziej czaił bazę ? ;-)

http://www.thegnomonworkshop.com/store/product/31/

...a może macie do polecenia coś innego, może nawet po Polsku ? ;-) Bo w tym powyższym właśnie język będzie największą barierą, no chyba, żeby chociaż dodawali napisy, wtedy o niebo lepiej, ale o to raczej się nie łudzę.

Pozdrawiam,

Niedźwiedź

• Odpowiedzi 6
  • Wyświetleń 1,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Kiedyś znałem kolesia który usilnie i z premedytacją tłumaczył angielski język branżowy na polski. Skutek był taki że nikt się z nim nie umiał dogadać. Tak więc w grafice 3d angielski to podstawa.

Ale wracając do meritum. Tutek który zaproponowałeś w mojej opinii nie jest wart swojej ceny. Zwłaszcza w czasach gdy w internecie roi się od przyzwoitych, darmowych tutoriali. Jeśli na siłę chcesz coś kupować to polecam ArchViz tutorial z Evermotion.

Napisano

Popieram vizpeople, dodatkowo warto zainwestować (na amazonie jeszcze może być gdzieś dostępna) w książkę: VRay The Complete Guide

Napisano

Jako wielki fan Gnomona muszę z przykrością stwierdzić że nie ma dobrych tutoriali od nich do VRay, ciągle liczę ze coś fajnego wypuszczą ale jak na razie nie zapowiada się na to.

Napisano
  • Autor

@vizpeople: Ja angielski znam, w sumie kiedyś na psd.tutsplus.com miałem porządna przecierkę. Po prostu wolę ojczysty język, zawsze to szybciej, nie trzeba się czasami zatrzymywać i sięgać po słownik. O ile nie mamy do czynienia z videotutorialami. Co do tych darmowych czających się po naszym forum to oczywiście z nich korzystam, nie muszę mieć koniecznie czegoś za co trzeba zapłacić :-) No ale uważam, że w takich profesjonalnych tutorialach jest trochę lepiej wytłumaczone.

@Loki: I tak chyba zrobię, zainwestuję w książkę, przerobię i wtedy zobaczymy czego mi jeszcze będzie potrzeba. Kurde, tylko drogo trochę, ale cóż... :-)

Napisano
  • Autor

Oooo, od razu lepiej. Ciekawe czy będzie można zaznaczać tekst i wklepywać do translatora, ale mniejsza o to, już sobie poradzę na pewno. Dzięki wielkie no i cóż... do roboty :-)