Skorczan Napisano 30 Październik 2011 Share Napisano 30 Październik 2011 Witam wszystkich, Od paru dni wziąłem się porządniej za grafikę 3D, więc postanowiłem sobie, że wypadałoby ogarnąć podstawowe funkcje animacji i VRaya. No i zabrałem się za to. Kolega zlecił mi małą animację, którą wykorzysta na początek wywiadu. Scenę zrobiłem, oświetlenie też. Z animacją kamery (VRay) nie miałem problemu aż do momentu, kiedy chcę tą kamerą coś wyrednerować. Nie ważne czy to pojedyńcza klatka czy film, zawsze redner z mojej kamery jest czarnym tłem. Gdy zmienię widok z kamery na perspektywę wszystko się pięknie renderuje. Wie ktoś o co chodzi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miłosz3ds Napisano 30 Październik 2011 Share Napisano 30 Październik 2011 Cześć. Zły dział! Pobaw się wartościami shutter speed i f-number. Wystarczy w sumie zmienić f-number na mniejszą wartość. Działanie tych dwóch parametrów podobne jak w lustrzankach. (odpowiednio - szybkość migawki i przesłona) Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hynol Napisano 30 Październik 2011 Share Napisano 30 Październik 2011 Albo wyłączyć w ogóle ekspozycję (exposure) w kamerze. Na początek ułatwi to pracę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kurnik Napisano 2 Listopad 2011 Share Napisano 2 Listopad 2011 Następnym razem, umieść sobie kamerę Vray na początku pracy i dopasuj (kamerę, oświetlenie) do sceny i używaj tej jednej kamery do podglądu pracy, później znacznie łatwiej tobie będzie dopasować wszystko na końcu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi