P.I.W.O. Napisano 2 Listopad 2011 Share Napisano 2 Listopad 2011 Rendróję sobie /okazjonalnie - grób/ w scanline i zanim zacznie się coś tam robić wywala mi taki komunikat: Jak to zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mafida Napisano 2 Listopad 2011 Share Napisano 2 Listopad 2011 Z komunikata wynika że masz chyba za duzo cząsteczek w obiekcie pArray01.Sprawdż co tam poustawiałeś:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P.I.W.O. Napisano 2 Listopad 2011 Autor Share Napisano 2 Listopad 2011 Ustawiłem sobie na 250 cząsteczek - jak renderowałem je same to nie było problemów, ale jak rederuję cząsteczki z innymi obiektami to właśnie wywala mi taki komunikat. No nic nie zaszkodzi sprawdzić - jutro - zmniejszę ilość cząsteczek z 250 na 150 i może to coś da. Do jutra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mafida Napisano 2 Listopad 2011 Share Napisano 2 Listopad 2011 No bo jak masz jeszcze inne obiekty to na cząsteczki już brakuje ramu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ApaczoS Napisano 3 Listopad 2011 Share Napisano 3 Listopad 2011 Ty chyba renderujesz cały cmentarz a nie grób:) Ilość cząsteczek możesz zostawić, za to zmniejsz ilość polygonów w obiekcie, który dodałeś do PArray, ma ich za dużo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P.I.W.O. Napisano 3 Listopad 2011 Autor Share Napisano 3 Listopad 2011 (edytowane) W scenie są kamienie - coś ponad 1mln poly. Kilka /4/ rośliny - chyba coś koło 2 tyś poly. no i parry 250 cząsteczek. Które zaraz zmniejszę na 150. Działa - zmniejszyłem z 250 na 150 w parry i teraz się normalnie bez problemów renderuje. Edytowane 3 Listopad 2011 przez P.I.W.O. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi