adek Napisano 3 Listopad 2011 Napisano 3 Listopad 2011 Dosyć długo nie pisaliśmy już nic o rendererze Maxwell Render. Właśnie pojawiła się jego nowa wersja oznaczona numerem 2.6. Wraz z nową wersją udostępniony został również Maxwell for Google SketchUp oraz plugin dla ArchiCAD'a. Pełna treść wiadomości znajduje się na stronie głównej serwisu pod adresem: http://www.max3d.pl/news.php?id=2074
MRay Napisano 3 Listopad 2011 Napisano 3 Listopad 2011 Ha! jest i również dobry news dla posiadaczy wcześniejszych wersji Maxwell'a. Upgrade jest za free. Miło ...:]
Piotr7979 Napisano 3 Listopad 2011 Napisano 3 Listopad 2011 Miło by było gdyby wersja 3.0 dla posiadaczy wcześniejszych wersji była za free.
Piotr7979 Napisano 3 Listopad 2011 Napisano 3 Listopad 2011 Ale i tak wygląda ciekawie, szkoda tylko że HAIR nie tworzy "obiektów" wewnątrz maxwella, tylko dzięki niej można zaimportować włosy wygenerowane przez aplikacje "modelujące". Mi w c4d właśnie tego brakuje (pakiet VISUALIZE)
bolitic Napisano 4 Listopad 2011 Napisano 4 Listopad 2011 Przerzuciłem się na Iray i wszystkim polecam ;)
Zed Napisano 4 Listopad 2011 Napisano 4 Listopad 2011 Przerzuciłem się na Iray i wszystkim polecam ;) Przerzuciles sie z maxwella? :)
bolitic Napisano 4 Listopad 2011 Napisano 4 Listopad 2011 Przerzuciles sie z maxwella? :) Dokładnie - w sensie dalej głównie vray, ale zabawa z unbiased teraz to tylko Iray - jest szybszy, bardziej precyzyjny i generalnie mi osobiście bardziej odpowiada:]
Zed Napisano 4 Listopad 2011 Napisano 4 Listopad 2011 No tak do zabawy jest ok ;) Do niczego wiecej raczej sie nie nadaje. Iray to taki ubogi krewny prawdziwych unbiasow jakimi sa maxwell czy fry. Iraj leci troche na skroty np podczas generowania kaustyki ;) Sprobuj osiagnac taki sam efekt jak np w maxwellu ze juz o rozszczepieniu widma nie wspomne ;)
Neaniver Napisano 4 Listopad 2011 Napisano 4 Listopad 2011 Rozszczepienie światła do zwykłych wizualizacji? Ważne, że się pracuje przyjemnie :-) Dla klienta ma być "ładnie".
Zed Napisano 4 Listopad 2011 Napisano 4 Listopad 2011 Wtedy renderujesz vrayem ;) jest ladnie i co najwazniejsze - szybko ;)
Rekomendowane odpowiedzi