Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Dosyć długo nie pisaliśmy już nic o rendererze Maxwell Render. Właśnie pojawiła się jego nowa wersja oznaczona numerem 2.6. Wraz z nową wersją udostępniony został również Maxwell for Google SketchUp oraz plugin dla ArchiCAD'a.

Pełna treść wiadomości znajduje się na

stronie głównej serwisu pod adresem:

http://www.max3d.pl/news.php?id=2074

• Odpowiedzi 9
  • Wyświetleń 2,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Ha! jest i również dobry news dla posiadaczy wcześniejszych wersji Maxwell'a. Upgrade jest za free. Miło ...:]

Napisano

Ale i tak wygląda ciekawie, szkoda tylko że HAIR nie tworzy "obiektów" wewnątrz maxwella, tylko dzięki niej można zaimportować włosy wygenerowane przez aplikacje "modelujące". Mi w c4d właśnie tego brakuje (pakiet VISUALIZE)

Napisano
  Cytat
Przerzuciłem się na Iray i wszystkim polecam ;)

Przerzuciles sie z maxwella? :)

Napisano
  Zed napisał:
Przerzuciles sie z maxwella? :)

Dokładnie - w sensie dalej głównie vray, ale zabawa z unbiased teraz to tylko Iray - jest szybszy, bardziej precyzyjny i generalnie mi osobiście bardziej odpowiada:]

Napisano

No tak do zabawy jest ok ;) Do niczego wiecej raczej sie nie nadaje. Iray to taki ubogi krewny prawdziwych unbiasow jakimi sa maxwell czy fry. Iraj leci troche na skroty np podczas generowania kaustyki ;) Sprobuj osiagnac taki sam efekt jak np w maxwellu ze juz o rozszczepieniu widma nie wspomne ;)

Napisano

Rozszczepienie światła do zwykłych wizualizacji? Ważne, że się pracuje przyjemnie :-) Dla klienta ma być "ładnie".

Napisano

Wtedy renderujesz vrayem ;) jest ladnie i co najwazniejsze - szybko ;)