Lucas Napisano 4 Listopad 2011 Share Napisano 4 Listopad 2011 (edytowane) Chciałbym się pochwalić vizkami, jakie ostatnio wyprodukowałem w pracy:). Właściwie wizualizacje służą nam jedynie jako forma komunikacji z klientem na etapie projektowania, dlatego raczej nie były one robione z nastawieniem na 'high-endowe'. Jednak drogą ewolucji wychodzą one coraz lepiej (przynajmniej tak mi się wydaje;) ) więc czas je tu pokazać, nawet kontrolnie. Wszelkie komentarze i porady mile widziane. pracownia: Innebo projekty 2011, na terenie Warszawy w moim zakresie zarówno wizualizacje jak i projektowanie z resztą zespołu Mieszkaniówka - Warszawa, Ochota Dom jednorodzinny - Warszawa, Wilanów Edytowane 4 Listopad 2011 przez Lucas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MRay Napisano 4 Listopad 2011 Share Napisano 4 Listopad 2011 No, no .. przy tego typu zleceniach głównie chodzi o sam efekt.. Wchodzenie jakiekolwiek detale jest wręcz zbędne.. właściwie mogą tylko niepotrzebnie odwracać uwagę klienta :) ..Wiec efekt jest! Szczególnie na dwóch pierwszych ujęciach ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KarolGniazdowski Napisano 4 Listopad 2011 Share Napisano 4 Listopad 2011 Może dla tego, że dwa górne to (wygląda przynajmniej na to) lepsza architektura, a lepsza architektura ma to do siebie, że lepiej wygląda ;) Ładne wizki, szczególnie jeśli to nie są odpicowane kawałki, jak mówisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość tedo Napisano 12 Listopad 2011 Share Napisano 12 Listopad 2011 Podoba mi się wizka budynku jednorodzinnego - jaki soft ? - widzę że chyba nie "jedyny słuszny" ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas Napisano 12 Listopad 2011 Autor Share Napisano 12 Listopad 2011 Dla mnie od pewnego czasu jedyny słuszny:D Blender 2.5 + Luxrender, postpro w Gimpie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość tedo Napisano 14 Listopad 2011 Share Napisano 14 Listopad 2011 - nieźle. Z ciekawości: jaki sprzęt i czasy renderu masz pod Luxrenderem przy exterior-ach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas Napisano 14 Listopad 2011 Autor Share Napisano 14 Listopad 2011 Jeśli chodzi o czasy - to zależy:). Nie pamiętam dokładnie ale po jakichś 2h wyglądało już całkiem dobrze, zazwyczaj po prostu zostawiałem na noc więc było mi wszystko jedno jak długo będzie się to renderowało. Jeśli chodzi o sprzęt - podpinałem wszystko co mieliśmy w pracowni (i akurat nie było używane), nie chce mi się teraz sprawdzać jakie dokładnie są tam bebechy ale tak w skrócie to i3+i5+Quad+czasami mój laptopowy i7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dmk Napisano 18 Listopad 2011 Share Napisano 18 Listopad 2011 Bardzo fajne renderki i projekty :) Czekam na więcej będzie warto obejrzeć myślę. Pozdrwm! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi