Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Chciałbym się pochwalić vizkami, jakie ostatnio wyprodukowałem w pracy:). Właściwie wizualizacje służą nam jedynie jako forma komunikacji z klientem na etapie projektowania, dlatego raczej nie były one robione z nastawieniem na 'high-endowe'. Jednak drogą ewolucji wychodzą one coraz lepiej (przynajmniej tak mi się wydaje;) ) więc czas je tu pokazać, nawet kontrolnie. Wszelkie komentarze i porady mile widziane.

pracownia: Innebo

projekty 2011, na terenie Warszawy

w moim zakresie zarówno wizualizacje jak i projektowanie z resztą zespołu

Mieszkaniówka - Warszawa, Ochota

viz201.jpg

viz202.jpg

Dom jednorodzinny - Warszawa, Wilanów

viz101.jpg

viz102.jpg

Edytowane przez Lucas

• Odpowiedzi 7
  • Wyświetleń 4,8k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

No, no .. przy tego typu zleceniach głównie chodzi o sam efekt.. Wchodzenie jakiekolwiek detale jest wręcz zbędne.. właściwie mogą tylko niepotrzebnie odwracać uwagę klienta :) ..Wiec efekt jest! Szczególnie na dwóch pierwszych ujęciach ;)

Napisano

Może dla tego, że dwa górne to (wygląda przynajmniej na to) lepsza architektura, a lepsza architektura ma to do siebie, że lepiej wygląda ;)

Ładne wizki, szczególnie jeśli to nie są odpicowane kawałki, jak mówisz.

Napisano

Podoba mi się wizka budynku jednorodzinnego - jaki soft ? - widzę że chyba nie "jedyny słuszny" ;)

Napisano
  • Autor

Dla mnie od pewnego czasu jedyny słuszny:D

Blender 2.5 + Luxrender, postpro w Gimpie.

Napisano

- nieźle. Z ciekawości: jaki sprzęt i czasy renderu masz pod Luxrenderem przy exterior-ach.

Napisano
  • Autor

Jeśli chodzi o czasy - to zależy:). Nie pamiętam dokładnie ale po jakichś 2h wyglądało już całkiem dobrze, zazwyczaj po prostu zostawiałem na noc więc było mi wszystko jedno jak długo będzie się to renderowało.

Jeśli chodzi o sprzęt - podpinałem wszystko co mieliśmy w pracowni (i akurat nie było używane), nie chce mi się teraz sprawdzać jakie dokładnie są tam bebechy ale tak w skrócie to i3+i5+Quad+czasami mój laptopowy i7

Napisano

Bardzo fajne renderki i projekty :)

Czekam na więcej będzie warto obejrzeć myślę.

Pozdrwm!