Napisano 4 Listopad 201113 l Chciałbym się pochwalić vizkami, jakie ostatnio wyprodukowałem w pracy:). Właściwie wizualizacje służą nam jedynie jako forma komunikacji z klientem na etapie projektowania, dlatego raczej nie były one robione z nastawieniem na 'high-endowe'. Jednak drogą ewolucji wychodzą one coraz lepiej (przynajmniej tak mi się wydaje;) ) więc czas je tu pokazać, nawet kontrolnie. Wszelkie komentarze i porady mile widziane. pracownia: Innebo projekty 2011, na terenie Warszawy w moim zakresie zarówno wizualizacje jak i projektowanie z resztą zespołu Mieszkaniówka - Warszawa, Ochota Dom jednorodzinny - Warszawa, Wilanów Edytowane 4 Listopad 201113 l przez Lucas
Napisano 4 Listopad 201113 l No, no .. przy tego typu zleceniach głównie chodzi o sam efekt.. Wchodzenie jakiekolwiek detale jest wręcz zbędne.. właściwie mogą tylko niepotrzebnie odwracać uwagę klienta :) ..Wiec efekt jest! Szczególnie na dwóch pierwszych ujęciach ;)
Napisano 4 Listopad 201113 l Może dla tego, że dwa górne to (wygląda przynajmniej na to) lepsza architektura, a lepsza architektura ma to do siebie, że lepiej wygląda ;) Ładne wizki, szczególnie jeśli to nie są odpicowane kawałki, jak mówisz.
Napisano 12 Listopad 201113 l Podoba mi się wizka budynku jednorodzinnego - jaki soft ? - widzę że chyba nie "jedyny słuszny" ;)
Napisano 12 Listopad 201113 l Autor Dla mnie od pewnego czasu jedyny słuszny:D Blender 2.5 + Luxrender, postpro w Gimpie.
Napisano 14 Listopad 201113 l - nieźle. Z ciekawości: jaki sprzęt i czasy renderu masz pod Luxrenderem przy exterior-ach.
Napisano 14 Listopad 201113 l Autor Jeśli chodzi o czasy - to zależy:). Nie pamiętam dokładnie ale po jakichś 2h wyglądało już całkiem dobrze, zazwyczaj po prostu zostawiałem na noc więc było mi wszystko jedno jak długo będzie się to renderowało. Jeśli chodzi o sprzęt - podpinałem wszystko co mieliśmy w pracowni (i akurat nie było używane), nie chce mi się teraz sprawdzać jakie dokładnie są tam bebechy ale tak w skrócie to i3+i5+Quad+czasami mój laptopowy i7
Napisano 18 Listopad 201113 l Bardzo fajne renderki i projekty :) Czekam na więcej będzie warto obejrzeć myślę. Pozdrwm!