Gucio Napisano 5 Listopad 2011 Share Napisano 5 Listopad 2011 Witam, Ostatnio rozmyślałem, czy można zacząć uczyć się 3d maxa bez poprzedniego kontaktu z programami do tworzenia grafiki 2D typu : Photoshop/Corel. Znajomy mi powiedział, że można zacząć uczyć się 3D maxa tylko po przejściu pewnej 'drogi' którą są programy 2d. Oczywiście styczność z tymi programami miałem (najwięcej z photoshopem), ale żeby mieć umiejętności rozwinięte na poziomie profesjonalnym w tych programach, to takich nie mam. Jakie jest Wasze zdanie na ten temat ? Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asblaze Napisano 5 Listopad 2011 Share Napisano 5 Listopad 2011 Znajomy pieprzy głupoty :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawelkos Napisano 5 Listopad 2011 Share Napisano 5 Listopad 2011 ... Znajomy mi powiedział, że można zacząć uczyć się 3D maxa tylko po przejściu pewnej 'drogi' którą są programy 2d LOL usmialem sie, wiekszej bzdury nie slyszalem.... to tak jakby ci ktos powiedzial zeby nauczyc sie jezdzic samochodem musisz najpierw nauczyc sie jezdzic na rowerze:] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grave Napisano 5 Listopad 2011 Share Napisano 5 Listopad 2011 Tak, warto umieć robić tekstury... W zależności od tego czym konkretnie chcesz się zająć takie umiejętności będą mniej lub bardziej przydatne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gucio Napisano 5 Listopad 2011 Autor Share Napisano 5 Listopad 2011 LOL usmialem sie, wiekszej bzdury nie slyszalem.... to tak jakby ci ktos powiedzial zeby nauczyc sie jezdzic samochodem musisz najpierw nauczyc sie jezdzic na rowerze:] Taka też była moja logika, dlatego założyłem temat, bo coś wydawało mi się nie wporządku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 6 Listopad 2011 Share Napisano 6 Listopad 2011 można zacząć uczyć się 3D maxa tylko po przejściu pewnej 'drogi' którą są programy 2d. nie zapominajmy ze nalezy tą droge zacząć od punktu, ktorym są programy 1D. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ekseight Napisano 7 Listopad 2011 Share Napisano 7 Listopad 2011 nie zapominajmy ze nalezy tą droge zacząć od punktu, ktorym są programy 1D. Hmm myślałem że chodzi o 4D Ale tak 2D może sie przydać ale wg. mnie chyba bardziej przydaje się obsługa takiego na after effects. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
infected Napisano 7 Listopad 2011 Share Napisano 7 Listopad 2011 Hmm myślałem że chodzi o 4D Tą drogą możemy pójść dalej do 5 wymiaru :) i jeszcze nam zostaje 5 Nie wiem do czego jest potrzebna znajomość Corela a Illustratora już nie. Zgadzam się, że znajomość interfejsów tych programów i tworzenia w nich nie jest konieczna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasjogabonito Napisano 16 Listopad 2011 Share Napisano 16 Listopad 2011 Jak dojdziesz do pewnego poziomu tylko ucząc się max-a to wymusi to na tobie poznanie photoshopa. U mnie nawet przerodziło się to w chęci;) Nie słuchaj znajomych tylko siebie;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi