blachu Napisano 15 Listopad 2011 Napisano 15 Listopad 2011 Czy jest mozliwosc wyrenderowania jedynie jakiegos konkretnego obiektu ze sceny tak aby byl on odpowiednio oswietlony swiatlem vray ze scenyi posiadal materialy vray? np. Majac scene kuchni chcialbym jedynie wyrenderowac kuchenke (ale tak aby posiadala swiatlo vray ze sceny i mat)
blachu Napisano 15 Listopad 2011 Autor Napisano 15 Listopad 2011 wlasnie nie chodzi mi o render region tylko o wyseparowanie daneog obiektu a nie obszaru sceny
IronMacko Napisano 15 Listopad 2011 Napisano 15 Listopad 2011 zapisz ustawienia światła dla sceny (light cash) i wyłącz inne obiekty. Chociaż nim dłużej się nad tym zastanawiam to nie rozumiem sensu takiego działania, czemu ma służyć takie wycięcie.
Miłosz3ds Napisano 15 Listopad 2011 Napisano 15 Listopad 2011 A nie możesz po prostu "isolate selection" i wtedy render? Światła działają wtedy normalnie i tak dalej.
blachu Napisano 15 Listopad 2011 Autor Napisano 15 Listopad 2011 A nie możesz po prostu "isolate selection" i wtedy render? Światła działają wtedy normalnie i tak dalej. no wlasnie wtedy nie dziala to jak trzeba bo jesli mam stol w pokoju i chce wyrenderowac jedynie ten stol to jak nie ma scian pokoju to mi rozswietla go na maxa..
piko84 Napisano 15 Listopad 2011 Napisano 15 Listopad 2011 Zaznacz pozostałe elementy i w opcjach wyłącz visible to camera.
Rekomendowane odpowiedzi