Harem Napisano 21 Listopad 2011 Napisano 21 Listopad 2011 Witam. Nie wiem dlaczego, jak renderuje animację z użyciem Vray to z sekundy na sekundę światło w animacji przygasa aż wszystko w renderze potem zamienia się w czarno-białe plamy. Próbowałem z różnymi scenami i rodzajem oświetlenia i za każdym razem ten błąd się powtarza. Będę wdzięczny za wszelkie wskazówki. Pozdrawiam Harem
cucsoniuss Napisano 21 Listopad 2011 Napisano 21 Listopad 2011 a może w camerze ustawiłeś przypadkowo zmieniające sie ISO albo shutter speed
Harem Napisano 21 Listopad 2011 Autor Napisano 21 Listopad 2011 No właśnie nie :( Z obecnością kamery jak i bez niej światło i tak ciemnieje. Z MetalRay wszystko działa ok a gdy korzystam w Vray to wtedy takie cuda się dzieją. Kombinowałem z różnymi opcjami ale nic nie działa. Pojedyncze sceny działają ok tylko podczas animacji co się dzieje. Nawet jak renderuje od środka to 1 klatka jest ok, druga trochę ciemniejsza, a potem to już coraz gorzej.
Harem Napisano 21 Listopad 2011 Autor Napisano 21 Listopad 2011 http://www.youtube.com/watch?v=PAJd5cP3p_k Takie coś się dzieje i nie wiem co z tym zrobić. Nawet dodałem światło do suwaka animacji i nic to nie dało. Pomóżcie bo chce w końcu zrobić jakąś ładnie wyglądającą animacje, bo za MentalRay nie przepadam :D
cucsoniuss Napisano 21 Listopad 2011 Napisano 21 Listopad 2011 a co odnośnie legalności i wersji vraya?
Harem Napisano 21 Listopad 2011 Autor Napisano 21 Listopad 2011 To jest 3ds max 2010 wersja Trial, z zainstalowanym Vray Adv 2.50 SP4. A co do legalności to nie elegancko na takie rzeczy rozmawiać na forum publicznym :P A ma to jakieś znaczenie?
Pawelkos Napisano 21 Listopad 2011 Napisano 21 Listopad 2011 Daj jakies screeny ustawien rendera i kamery, albo spakoj scene i wrzuc gdzies to pobrania bo tak to ciezko cokolwiek powiedziec
Harem Napisano 21 Listopad 2011 Autor Napisano 21 Listopad 2011 http://www.mediafire.com/?k16j0du4qnu688i tu macie linka do tej sceny z filmiku. Dodałem też ten link w szczegółach tej próbki na YT.
Pawelkos Napisano 22 Listopad 2011 Napisano 22 Listopad 2011 Sprawdzilem i u mnie wyrendererowalo sie dobrze, wiec chyba masz albo cos skopane z samym: a) systemem b) maxem c) v-ray'em
Rekomendowane odpowiedzi