Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam. Nie wiem dlaczego, jak renderuje animację z użyciem Vray to z sekundy na sekundę światło w animacji przygasa aż wszystko w renderze potem zamienia się w czarno-białe plamy. Próbowałem z różnymi scenami i rodzajem oświetlenia i za każdym razem ten błąd się powtarza. Będę wdzięczny za wszelkie wskazówki.

Pozdrawiam

Harem

• Odpowiedzi 8
  • Wyświetleń 1,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

No właśnie nie :( Z obecnością kamery jak i bez niej światło i tak ciemnieje. Z MetalRay wszystko działa ok a gdy korzystam w Vray to wtedy takie cuda się dzieją. Kombinowałem z różnymi opcjami ale nic nie działa. Pojedyncze sceny działają ok tylko podczas animacji co się dzieje. Nawet jak renderuje od środka to 1 klatka jest ok, druga trochę ciemniejsza, a potem to już coraz gorzej.

Napisano
  • Autor
http://www.youtube.com/watch?v=PAJd5cP3p_k Takie coś się dzieje i nie wiem co z tym zrobić. Nawet dodałem światło do suwaka animacji i nic to nie dało. Pomóżcie bo chce w końcu zrobić jakąś ładnie wyglądającą animacje, bo za MentalRay nie przepadam :D
Napisano
  • Autor

To jest 3ds max 2010 wersja Trial, z zainstalowanym Vray Adv 2.50 SP4.

A co do legalności to nie elegancko na takie rzeczy rozmawiać na forum publicznym :P A ma to jakieś znaczenie?