Kicker Napisano 28 Listopad 2011 Napisano 28 Listopad 2011 Mam daw problemy, z którymi do tej pory się nie spotkalem... szukalem po forum i nawet znalalem podobny wątek nietety bez odpowiedzi.... pierwszy problem: wrzucam physical camere do sceny i w podglądzie jest wszytko ok.. niestety render jest odwrócony do góry nogami... szukam rozwiązania problemu ale bez skutecznie. Niestety problem występuje tylko w tym modelu (importowany z archicada)... drugi problem jest mniej uciążliwy ale może ktoś wie co jest nie tak... w podglądzie światła nie dają żadnego efektu (na renderze są i jest ok). Nie zależnie ile dam świateł w oknie perspektywy wszystko jest czarne (trochę irytujące bo musze pracować na wireframe) Z góry dzięki za pomoc
stormwind Napisano 28 Listopad 2011 Napisano 28 Listopad 2011 Sprawdz jednostki w jakich pracujesz, ustaw w opcjach viewportu, w zakładce lighting and shadows "use scene lights" lub przełącz wciskając shift+L 1
Kicker Napisano 28 Listopad 2011 Autor Napisano 28 Listopad 2011 ooo.. faktycznie...dzięki... no to jeden problem z glowy... pozostaje ten dziwniejszy...
stormwind Napisano 28 Listopad 2011 Napisano 28 Listopad 2011 Wydaje mi się ze target kamery jest za blisko samej kamery co może powodować błąd. sprawdź tez okno vray log czy nie ma jakiś innych błędów.
Kicker Napisano 28 Listopad 2011 Autor Napisano 28 Listopad 2011 no nie wiem jak Ci dziękować ;) na tak banalny błąd bym nie wpadł... 100 krotne dzięki :)
Rekomendowane odpowiedzi