Napisano 2 Grudzień 201113 l Problem polega na tym że w widoku perspektywicznym po wczytaniu modelu wszystko gra, problem pojawia się gdy przybliże kamerę, robi się efekt zniekształcenia widoku modelu jak w aparatach i niskiej ogniskowej ( rybie oko ), dodatkowo z poprzednich wersji mudboxa przyzwyczajony byłem do centrowania obrotu widoku w punkcie ostatniego użycia pędzla na modelu, tu centrum obrotu kamery jest poza modelem co skutecznie utrudnia prace. Dodam jeszcze że resetowanie kamery i zabawa FOV w properties kamery też nic nie daje.
Napisano 3 Grudzień 201113 l Nie wiem o co może chodzić z tą perspektywą. Centrujesz viewport do obiektu najeżdzając na obiekt kursorem i wciskająć F na klawiaturze.
Napisano 3 Grudzień 201113 l Autor Używałem max hotkeys i po przypisaniu "focus on mouse" (było puste) działa jak należy i przy zoomie nie zniekształca mi obrazu, taki banał a cały dzień nerwów. Wielkie dzięki za pomoc :)Swoją drogą jak ktoś wie jak ustawić by centrowanie obrotu widoku ( pivot obrotu ) odbywało sie automatycznie w miejscu kliknięcia LM tak jak dzieje sie to w maxie byłbym wdzięczny za odpowiedz. Edytowane 4 Grudzień 201113 l przez Kuki26