delgado88a Napisano 4 Grudzień 2011 Napisano 4 Grudzień 2011 (edytowane) Ciekawi mnie czy była by mozliwość dodania klipu wideo w taki sam sposób w jaki dodaje sie teksture w material editor. Czy jest Taka mozliwość aby 'tekstura' po nałożeniu na plane odtwarzała się sama ? Edytowane 4 Grudzień 2011 przez delgado88a
PLS Napisano 4 Grudzień 2011 Napisano 4 Grudzień 2011 Jest taka możliwość, zamiast jednego obrazka (tekstury) wczytujesz klip wideo albo sekwencję obrazków i masz animowaną teksturę.
delgado88a Napisano 4 Grudzień 2011 Autor Napisano 4 Grudzień 2011 jaki format video bedzie sie nadawał?
ApaczoS Napisano 5 Grudzień 2011 Napisano 5 Grudzień 2011 jaki format video bedzie sie nadawał? Najlepiej taki bez kompresji. .avi lub sekwencja tiff. Max obsługuje również .mpeg. Do avi polecam kodek Lagarith: http://lags.leetcode.net/codec.html Wielkość pliku wynikowego będzie conajmniej 4krotnie mniejsza.
delgado88a Napisano 5 Grudzień 2011 Autor Napisano 5 Grudzień 2011 W jaki sposób przenieść taki film do maxa? jako teksture animowaną (utworzyłem sobie animacje w maxie zapisałem ja w avi bez kompresji)
ApaczoS Napisano 5 Grudzień 2011 Napisano 5 Grudzień 2011 W jaki sposób przenieść taki film do maxa? Dokładnie tak samo jak importujesz zwykłe tekstury.
delgado88a Napisano 5 Grudzień 2011 Autor Napisano 5 Grudzień 2011 (edytowane) właśnie tak próbowałem przeciągałem plik avi na 'sphere' w material editor. Jak wprawić w ruch tą animacje? Edytowane 5 Grudzień 2011 przez delgado88a
ApaczoS Napisano 6 Grudzień 2011 Napisano 6 Grudzień 2011 [video=youtube_share;q_TruheA8YQ]http://youtu.be/q_TruheA8YQ?hd=1 1
delgado88a Napisano 6 Grudzień 2011 Autor Napisano 6 Grudzień 2011 (edytowane) Robie dokladnie to co ty i animacja sie nie rusza, z Tutorialu robie krok po kroku również w maxie 2012 Edytowane 6 Grudzień 2011 przez delgado88a
delgado88a Napisano 6 Grudzień 2011 Autor Napisano 6 Grudzień 2011 zupełnie mi to nie wychodzi, dlaczego ???
Ajgor Napisano 18 Grudzień 2011 Napisano 18 Grudzień 2011 1. Wczytujesz film, czy sekwencje obrazków? 2. Jeśli sekwencję, to czy w oknie dialogowym wyboru pliku zaznaczasz Sequence? 3. Czy animacja się nie rusza nawet gdy przesuwasz suwak animacji? Jeśli wczytujesz film, lub sekwencję (ale MUSI być zaznaczone, że to jest sekwencja), to MUSI się ruszać, jak przesuwasz suwak.
Rekomendowane odpowiedzi