Napisano 13 Grudzień 201113 l Witam! :) Jestem początkującym studentem animacji i jako pierwsze zadanie dostaliśmy zrobić jakby mini czołówkę do naszych przyszłych szkolnych filmów. Jako iż nie jestem nawet średnio zaawansowany w tym co robię będę umieszczał tu kolejne etapy mojej pracy aby poddać je waszej ocenie nie ukrywając że liczę na podpowiedzi/sugestie :) To zaczynamy: Na razie pomysł zatwierdzony przez "zwierzchnika" teraz pozostaje sprawa techniczna. Po reinstalacji maxa mam zamiar "doanimować" bardziej chaotyczny ruch elementów, i tu moje pytanie czy warto? I druga sprawa kwestia ujęć? Ruchu kamery? Które(o ile takie są), są dobre jakie do kitu :) Pozdro! :)
Napisano 13 Grudzień 201113 l Jak dla mnie ruch elementów które mają łączyć się finalnie w logo wygląda jakby poruszały się w próżni bez grawitacji i odpowiedniej masy. Nie było by bardziej efektowne gdyby łączyły się "z hukiem" (drgania kamery przy uderzeniach) finalnie tworząc logo - napis? Hmm.. Coś na podobę: [Video 1] lub
Napisano 14 Grudzień 201113 l Strasznie nieczytelnie sie to sklada ;/ ....... NIe che byc wredny ale dopieru na koncu cos widze a tak to lipa ;/ moze nadaj im lekka grubosc.
Napisano 14 Grudzień 201113 l Autor maja grubośc jednak niepotrzebnie nadałem im material A&D przed renderingiem i zaczęły błyszczeć, odbijając czarne otoczenie
Napisano 14 Grudzień 201113 l A mi się podoba. Trzeba będzie lepiej oświetlić i już z tego może być czołówka. Potrzebne jeszcze będzie dobre udźwiękownienie i to musi być krótsze bo wieje nudą.