Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Witam, od razu zaznaczę, że nigdy nie robiłem żadnych modeli 3D ani plug-inów pod gry. Jednak chciał bym spróbować, chociaż nie mam zbyt dużej wiedzy na ten temat.

Jednak dużo czasu "spędzam" z komputerem, na przykład przy grafice 2D, instalowaniu różnych modów, więc myślę, że szybciej zrozumiem co i jak.

Prosił bym na początek, jeśli ktoś się orientuje, jakie narzędzia są potrzebne do stworzenia własnej mapki do gry (Richard Burns Rally). Widziałem poradniki jak tworzyć mapy do tej gry: jest to program Bobs Track Builder- przeznaczony specjalnie do gry RBR, rFactor i kilku innych, więc myślę, że to będzie najlepszy program dla tej gry... Jednak poradniki są tylko w języku angielskim a to dla mnie spora przeszkoda...

- przykładowy poradnik (ang.)

Wiem, że często na tworzeniu mapy się nie kończy, bo trzeba dobrze zapisać, zkonwertować pliki itd...

Jeśli więc ktoś się bawił w tworzenie map, chociaż do innej podobnej gry, proszę napisać głównie: ile programów będzie mi do tego potrzebnych i czy ciężko nadać te wszystkie "parametry" przy zapisywaniu mapy, aby wszystko się trzymało kupy ;p

Ewentualnie jakieś wskazówki.

• Odpowiedzi 3
  • Wyświetleń 8,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

skoro angielski to dla ciebie wielki problem to polecam książke 3d's max ćwiczenia praktyczne. Z niej nauczysz sie duzo podstaw :) pewnie później będziesz musiał to oteksturować to jakis poradnik na temat uv unvrap, nie wiem czy znajdziesz jakis po polsku.

A jeżeli chodzi o wideo poradniki to zawsze mozesz robic je krok po kroku nawet jak nie rozumiesz co ten koleś mówi na pewno sie nie nauczysz wszystkiego co jest w poradniku ale lepsze to niż nic.

Napisano
  • Autor

E.hhh.. a do czego 3Ds max

Dziwne to dodawanie odpowiedzi...

3Ds max, jeśli chcę dodawać nowe elementy do gry ? Inne niż standardowe ?

Napisano

Złe forum.

http://www.e-rajdy.pl/forum/viewforum.php?f=67&sid=747a3c7ca3123753168cc36547354343

Hmm, co za sens pytania o to samo na dwóch forach?

http://www.e-rajdy.pl/forum/viewtopic.php?f=33&t=6033

Poczekaj aż ci na tamtym odpowiedzą.

Albo to:

http://rbr.onlineracing.cz/tracks/article.php?id=33

Jak nie szprechasz po angielsku to podaruj sobie modowanie lepiej...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.