lukiszlak Napisano 17 Grudzień 2011 Napisano 17 Grudzień 2011 Mam tak na 1 modelu tylko, moim 1 modelu twarzy ze jak chce sobie cos cutnac to koniec linni przecinania zamiast być przy kursorze to jest coraz to dalej od niej aż dojdzie do face'a obok ktorego nie ma innych face'ów. to jest mały problem bo brakuje mi akurat jednego przeciecia a nie moge go zrobic. Z góry dzieki za pomoc. Jeżeli napisałem nie jaśnie moge wysłać zrzut ekranu.
Miłosz3ds Napisano 18 Grudzień 2011 Napisano 18 Grudzień 2011 Cześć. A na jakim widoku pracujesz? Spróbuj wcisnąć "u" i na Ortographic czy User (zależnie od wersji) podziałać. Jak nie pomoże to dawaj screena. Pozdrawiam.
Kubajaniak Napisano 18 Grudzień 2011 Napisano 18 Grudzień 2011 Mi tak się robiło, jak ustawiałem widok "kostką" w prawym górnym rogu viewportu. Jak ustawiałem klikając prawym myszki w lewym górnym rogu i wybierając widok działało normalnie. Może u Ciebie też tak jest.
lukiszlak Napisano 18 Grudzień 2011 Autor Napisano 18 Grudzień 2011 to tak nie moge przeciąć jednego face'a czyli to co jest na obrazu czarne tylko musze przeciac te wszystkie face'y czyli to co czerwone : ) w ortographic mode jest juz to przy kursorze : ) chyba wyeksportuje to jako obj i włoże spowrotem do sceny.
Kubajaniak Napisano 18 Grudzień 2011 Napisano 18 Grudzień 2011 Strasznie dziwnie Ci ten CUT działa, że przecina Ci wszystko po kolei. Możesz jeszcze zaznaczyć krawędzie między którymi ma być linia i użyć connect. Później zaznacz przesuwanie vertexów po krawędzi i ustaw jak Ci pasują.
lukiszlak Napisano 18 Grudzień 2011 Autor Napisano 18 Grudzień 2011 kubajaniak to jest dobry pomysł: )
lukiszlak Napisano 18 Grudzień 2011 Autor Napisano 18 Grudzień 2011 Ok problem rozwiazany. Musialem tylko odwrócic normale : )
Rekomendowane odpowiedzi