Napisano 25 Grudzień 201113 l Witam, Jak iż jest to moja pierwsza praca na tym forum jak i pierwszy post zarazem, proszę o wyrozumiałość. Jest to jeden z pierwszych samochodów jakie zrobiłem (pierwszy którego nie wstydzę się w ogóle pokazać ;D). Wiem, że jest w nim trochę do poprawy, kilka rzeczy już sam się dopatrzyłem. Proszę o bardziej fachową pomoc i porady, żeby w przyszłości nie popełnić tych samych błędów. Soft: Max 2010, V-ray 2.0.. Przód: Tył: Uploaded with ImageShack.us Edytowane 25 Grudzień 201113 l przez slawur
Napisano 25 Grudzień 201113 l Duzo niezgodnosci z oryginalem, a to jest co decyduje ze twoj render bedzie finalnie wygladal fotorealistycznie. Propoprcje leza, za waski, za male wycieraczki, kola od stara i wiele innych, ale na pewno sam widzisz te rzeczy. Ode jako rade moge ci udzielic, patrz czesto na fotki i porownuj ze swoim modelem, bo blueprinthy czesto sie nie zgadzaja, dbaj o detal bo to stanowi o wrazeniu realnosci twojego modelu. Ja wiem jak sie dopiero zaczyna to sie chce ukonczyc jak najszybciej i zobaczyc swoj model na renderze, ale niestety czesto przez to duzo sie traci. TAk poza tym to calkiem niezle i witam na forum. Powodzenia przy nastepnych modelach
Napisano 25 Grudzień 201113 l Czy ja wiem czy za wąski, przez te kola tak moze wygladac. Brak jakiejs podsufitki i grubości słupków razi. Szyby boczne płaskie, koła za duże i pofalowany bok. Ale mimo to model i tak jest calkiem spoko.
Napisano 26 Grudzień 201113 l #Pawelkos Właśnie przy tym modelu głównie posługiwałem się blueprintami i to jest główny błąd, wielu błędów sam się dopatrzyłęm ale to dopiero początki nauki więc mam nadzieje, że wkrótce będzie lepiej. #Freedom Fighter Co do tych słupków i podsufitki to nawet nie zwróciłem uwagi, ale faktycznie zostawia wiele do życzenia. Ten bok nie jest pofalowany, to odbicia sprawiają takie wrażenie.
Napisano 26 Grudzień 201113 l Mysle ze moglbys wiecej wyciagnac z modelu dopracuj wnetrze i studio. I tak jak napisal Freedom wielkosc kol zmien bo teraz wyglada jak traktor.