Gość slawur Napisano 25 Grudzień 2011 Napisano 25 Grudzień 2011 (edytowane) Witam, Jak iż jest to moja pierwsza praca na tym forum jak i pierwszy post zarazem, proszę o wyrozumiałość. Jest to jeden z pierwszych samochodów jakie zrobiłem (pierwszy którego nie wstydzę się w ogóle pokazać ;D). Wiem, że jest w nim trochę do poprawy, kilka rzeczy już sam się dopatrzyłem. Proszę o bardziej fachową pomoc i porady, żeby w przyszłości nie popełnić tych samych błędów. Soft: Max 2010, V-ray 2.0.. Przód: Tył: Uploaded with ImageShack.us Edytowane 25 Grudzień 2011 przez slawur
Pawelkos Napisano 25 Grudzień 2011 Napisano 25 Grudzień 2011 Duzo niezgodnosci z oryginalem, a to jest co decyduje ze twoj render bedzie finalnie wygladal fotorealistycznie. Propoprcje leza, za waski, za male wycieraczki, kola od stara i wiele innych, ale na pewno sam widzisz te rzeczy. Ode jako rade moge ci udzielic, patrz czesto na fotki i porownuj ze swoim modelem, bo blueprinthy czesto sie nie zgadzaja, dbaj o detal bo to stanowi o wrazeniu realnosci twojego modelu. Ja wiem jak sie dopiero zaczyna to sie chce ukonczyc jak najszybciej i zobaczyc swoj model na renderze, ale niestety czesto przez to duzo sie traci. TAk poza tym to calkiem niezle i witam na forum. Powodzenia przy nastepnych modelach
FF Napisano 25 Grudzień 2011 Napisano 25 Grudzień 2011 Czy ja wiem czy za wąski, przez te kola tak moze wygladac. Brak jakiejs podsufitki i grubości słupków razi. Szyby boczne płaskie, koła za duże i pofalowany bok. Ale mimo to model i tak jest calkiem spoko.
Gość slawur Napisano 26 Grudzień 2011 Napisano 26 Grudzień 2011 #Pawelkos Właśnie przy tym modelu głównie posługiwałem się blueprintami i to jest główny błąd, wielu błędów sam się dopatrzyłęm ale to dopiero początki nauki więc mam nadzieje, że wkrótce będzie lepiej. #Freedom Fighter Co do tych słupków i podsufitki to nawet nie zwróciłem uwagi, ale faktycznie zostawia wiele do życzenia. Ten bok nie jest pofalowany, to odbicia sprawiają takie wrażenie.
Predator Napisano 26 Grudzień 2011 Napisano 26 Grudzień 2011 Mysle ze moglbys wiecej wyciagnac z modelu dopracuj wnetrze i studio. I tak jak napisal Freedom wielkosc kol zmien bo teraz wyglada jak traktor.
Gość slawur Napisano 26 Grudzień 2011 Napisano 26 Grudzień 2011 Dzięki za cenne wskazówki, może przy chwili czasu poprawię błędy
Rekomendowane odpowiedzi