Napisano 13 Styczeń 201213 l Witam. Mam scene, woda, nabrzeże, drzewka, wiadukt..... . Jak dodaje VrayZDepth to Enabled jest jako Off i nie generuje się ZDepth. Jak mam prostą scenę, 3xsphera to wszystko jest ok. W czym może być problem? Proszę o pomoc. Edytowane 13 Styczeń 201213 l przez kuback
Napisano 13 Styczeń 201213 l Nie generuje się? W jakim sensie? Mesli nia masz do niego dostępu to znajdziesz go w rozwijanej liście w lewym górnym rogu vray freme buffer. Jeśli jest cały czarny lub cały biały to znaczy że że musisz ustawić głębie, to znaczy wartości zdepth min i zdepth max (zakres w jekim zdepth jest generowany), dostępne na dole, w zakładce render elements, po zaznaczeniu VrayZdepth edit: ustaw zdepth max na np 10000 (wszystko zależy od jednostek jakie masz ustawione w scenie staraj sie pracowac w fizycznych jednostkach tj, centymatrach lub matrach)
Napisano 13 Styczeń 201213 l Autor W rozwijanej górnej liście vray frame buffer mam wyłącznie RGB color i Alpha :/
Napisano 13 Styczeń 201213 l W Render Elements zaznacz opcje Elements Active i Display Elements ( nad przyciskiem Add)
Napisano 13 Styczeń 201213 l to przypadkiem nie dziala tylko z perspective? moze probowales w widoku orto
Napisano 13 Styczeń 201213 l KoMic, masz rację działa tylko w perspective, ale nawet tam niezadziała nie zadziała jeśli wszystkie render ellements są wyłaczone :)
Napisano 13 Styczeń 201213 l deshu zgadzam się, ale aktualnie kuback ma wyłączone wszystkie nadrzędnie w oknie render elements