Gość bob3dsmax Napisano 23 Styczeń 2012 Share Napisano 23 Styczeń 2012 (edytowane) Dzisiaj zainstalowałem 3ds Max'a 2012, 100% oryginalny, aktywowany itp. itd. Po zainstalowani włączyłem program i od razu zaczęły dziać się dziwne rzeczy. Po wstawieniu kilku boxów zobaczyłem że drżą one delikatnie, o milimetr w górę i w dół kilka razy na sekundę. Niby nic bardzo przeszkadzającego w pracy, ale jednak denerwuje i męczy wzrok. Druga równolegle dziejąca się rzecz to zaniki niektórych elementów - okno programu po prostu przestaje wyświetlać to co powinno: całość co paredziesiąt sekund robi się czarna na sekundę czy 2, i dosyć często obszar roboczy (bo chyba tak się to nazywa ;D chodzi o to kratkowane pole na którym układa się obiekty) robi się cały czerwony wraz z zaniknięciem w.w. kratek i osi, a obiekty wstawione robią się jednolicie żółte... Ma ktoś pomysł z czego to się może brać i czy można coś z tym zrobić? Z góry dziękuje za odpowiedź. BoB Edytowane 23 Styczeń 2012 przez bob3dsmax Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 23 Styczeń 2012 Share Napisano 23 Styczeń 2012 zainstalowales service packi do Maxa? Sterowniki grafy updatniete itp ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawlito Napisano 23 Styczeń 2012 Share Napisano 23 Styczeń 2012 Bob, wydałeś blisko 18k złotych na porgram i nie wiesz jak nazywa się płaszczyzna konstrukcyjna (grid)? :-o Może trzeba poustawiać parametry wyświetlania we viewporcie, zaktualizować sterowniki karty graficznej, wgrać service packa. Edit: Ooops, zostałem ubiegnięty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bob3dsmax Napisano 23 Styczeń 2012 Share Napisano 23 Styczeń 2012 Nie wydałem 18k, jest coś takiego jak wersja studencka :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deshu Napisano 30 Styczeń 2012 Share Napisano 30 Styczeń 2012 A to akurat nazywa sie viewport, nie grid panowie :) A zobacz czy na shaded tez masz takie problemy (bo jak rozumiem na realistic takie dziwne rzeczy się dzieją?) Bo objawy nieco podobne do przegrzewającej się grafy. Poszlaka tylko! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ApaczoS Napisano 30 Styczeń 2012 Share Napisano 30 Styczeń 2012 Zmień sterownik w maxie: file(logo ADesku w leym górnym rogu)>Options>Viewports>Choose driver>Direct3D>ok>restart maxa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bob3dsmax Napisano 1 Luty 2012 Share Napisano 1 Luty 2012 Ok już wszystko działa, zmieniłem stery od grafy i service packa do 3ds'a, dzięki wszystkim za pomoc :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi