Napisano 24 Styczeń 201213 l Witam Jedna z moich ostatnich prac. Render w Mental Ray-u. Uploaded with ImageShack.us Poprawiony Edytowane 7 Luty 201213 l przez egdesign Dodałem poprawkę
Napisano 24 Styczeń 201213 l kolorystykę masz dziwną, cały pokój chyba przejął trochę kolor odbitego światła od podłogi. Kadr do poprawy, zmniejszyć AO na pewno musisz bo masz grzyba na ścianach i rozjaśnić całość, trochę post produkcji by sie przydało
Napisano 24 Styczeń 201213 l Materiał drewna fajnie wyszedł, co do reszty to już troszkę gorzej. Jakaś korekcja pionów na kamerze by się przydała może, bo teraz dość niefortunnie wygląda troszkę jak zdjęcie pokoju dla lalek. Balans bieli też by się zdał, bo teraz strasznie pomarańczowo ściany wyszły. Materiał narzuty też warto by poprawić. ;) Pozdrawiam S.
Napisano 25 Styczeń 201213 l Autor Dzięki za podpowiedzi:) Wszyscy napisaliście żeby poprawić kadrowanie i zrobić korekcję pionów, możecie mi podpowiedzieć jak to powinno wyglądać w tej kwestii? Render zrobiłem jakieś 3 miesiące temu ale wróce do niego i poprawie wg Waszych zaleceń:) pozdrawiam
Napisano 25 Styczeń 201213 l Najpierw opuść kamerę . Wizki wnętrz lepiej wyglądają jak robisz je z pozycji wzroku dziecka . Piony wyrównają się , będzie lepiej .
Napisano 26 Styczeń 201213 l Autor dzieki, jak będę miał troche czasu to poprawie i zobaczymy jak to wyjdzie.
Napisano 7 Luty 201213 l Autor niezłe ale ja bym to wyrenderował w jakimś unbias renderze Iray jest unbiasowy:)