egdesign Napisano 24 Styczeń 2012 Share Napisano 24 Styczeń 2012 (edytowane) Witam Jedna z moich ostatnich prac. Render w Mental Ray-u. Uploaded with ImageShack.us Poprawiony Edytowane 7 Luty 2012 przez egdesign Dodałem poprawkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3d_operator Napisano 24 Styczeń 2012 Share Napisano 24 Styczeń 2012 Poprawiłbym kadrowanie i kamerę, która jest za wysoko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 24 Styczeń 2012 Share Napisano 24 Styczeń 2012 kolorystykę masz dziwną, cały pokój chyba przejął trochę kolor odbitego światła od podłogi. Kadr do poprawy, zmniejszyć AO na pewno musisz bo masz grzyba na ścianach i rozjaśnić całość, trochę post produkcji by sie przydało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 24 Styczeń 2012 Share Napisano 24 Styczeń 2012 Materiał drewna fajnie wyszedł, co do reszty to już troszkę gorzej. Jakaś korekcja pionów na kamerze by się przydała może, bo teraz dość niefortunnie wygląda troszkę jak zdjęcie pokoju dla lalek. Balans bieli też by się zdał, bo teraz strasznie pomarańczowo ściany wyszły. Materiał narzuty też warto by poprawić. ;) Pozdrawiam S. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
egdesign Napisano 25 Styczeń 2012 Autor Share Napisano 25 Styczeń 2012 Dzięki za podpowiedzi:) Wszyscy napisaliście żeby poprawić kadrowanie i zrobić korekcję pionów, możecie mi podpowiedzieć jak to powinno wyglądać w tej kwestii? Render zrobiłem jakieś 3 miesiące temu ale wróce do niego i poprawie wg Waszych zaleceń:) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WIERZBA Napisano 25 Styczeń 2012 Share Napisano 25 Styczeń 2012 Najpierw opuść kamerę . Wizki wnętrz lepiej wyglądają jak robisz je z pozycji wzroku dziecka . Piony wyrównają się , będzie lepiej . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
egdesign Napisano 26 Styczeń 2012 Autor Share Napisano 26 Styczeń 2012 dzieki, jak będę miał troche czasu to poprawie i zobaczymy jak to wyjdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
egdesign Napisano 6 Luty 2012 Autor Share Napisano 6 Luty 2012 poprawiłem troszkę, tym razem użyłem Iraya. jak to wygląda teraz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
camelrafal Napisano 6 Luty 2012 Share Napisano 6 Luty 2012 niezłe ale ja bym to wyrenderował w jakimś unbias renderze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
egdesign Napisano 7 Luty 2012 Autor Share Napisano 7 Luty 2012 niezłe ale ja bym to wyrenderował w jakimś unbias renderze Iray jest unbiasowy:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi