Napisano 9 Luty 201213 l Modeluję sobie kółka do samochodu. I jak jest już gotowy obiekt nakładam wygładzenie lub nie w zależności od potrzeb, oddalem się żeby zobaczyć jak to wygląda i okazuje się że sam kształt jest jak trzeba ale kolor jest jak by to powiedzieć "zepsuty" mianowicie obiekt jest w kolorze gradientu - niezależnie od tego jaki kolor ma prymityw lub jaki jest materiał. Nie mam pojęcia czemu tak się dzieje. Udało się mi zrobić screen ale z użyciem światła. [url]http://imageshack.us/f/851/czemutakjest.png/[/url] Edytowane 9 Luty 201213 l przez P.I.W.O. screen
Napisano 9 Luty 201213 l Albo oświetlenie tak Ci zacienia obiekt, albo po którejś operacji masz odwrócone polygony. Zaznacz wszystkie polygony, i z rollouta Edit Polygons wybierz Flip. Jeśli nie będzie lepiej, możesz kliknąć jeszcze raz, żeby wrócić do poprzedniego stanu.
Napisano 9 Luty 201213 l Autor flipowałem i efekt jest taki że ten "dziwny" kolor zamienia się miejscami. Nic nie jest przysłonięte, wszystkie obiekty już utworzone są normalne, ale te co tworzę (w tym samym pliku/projekcie) właśnie tak się "zachowują" - że tak to ujmę. Myślę że coś jest włączone, nie wiem tylko co, ale z tego co się orientuję to niczego przypadkiem nie klikałem. Nawet jak nakładam shell dzieję sie to samo. zapomniałem dodać że używam vray-a 2.0 Edytowane 9 Luty 201213 l przez P.I.W.O.
Napisano 10 Luty 201213 l daj defaultowe światło viewporta ...:)(lightning &shadow)illluminate default light. Viewport to viewport ,a nie okno rendera:)
Napisano 10 Luty 201213 l Autor Dobra jest jak wcześniej, czyli jak mówisz na: (lightning &shadow)illluminate default light ale nie wiem dokładnie o co chodzi z Viewport to viewport? Edytowane 10 Luty 201213 l przez P.I.W.O.