Napisano 16 Lipiec 200420 l witam, jestem w trakcie rzeźbienia człowieczka i na razie mam głowę :) Proszę o ocenę. Robiłem w Maxie 3.1, box modeling. Texturka - aparat cyfrowy, własne pysio i Photoshop. Jutro dodam włosy.
Napisano 16 Lipiec 200420 l no cóz... znawca anatomi nie jestem.... kozystałes z jakiśch referek? mi coś nie bardzo pasuja oczy i ich okolice oraz policzki, troszke nos u samej góry... no ale mną bymsie nie zugerowal. ogólnie nawet fajnie wygląda ;) pozdrawiam
Napisano 17 Lipiec 200420 l broda za szeroka ..... szczeka za wąska :D czolo za bardzo wsuniete.... te kolczyki to nie pasują :/
Napisano 17 Lipiec 200420 l 1) koło oczu za dużo coś ... 2) uszy płaskie 3) usta płaskie (cofnij kąciki ust) 4) broda trochę szeroka 5) szyja zbyt kwadratowa
Napisano 17 Lipiec 200420 l troche dziwne wglebinie ciagnace sie od brwi do czubka glowy , broda cosik mi nie teges , zychwa dziwnie zgrubiala na poczatku pozniej zanika ale moze to przez ta perspektywe tak dziwacznie to wyglada. Popracuj nad noskiem , popraw go nie wyglada kanciato ale jakos nie pasuje poprostu . Dodaj scr z boku moze i dorzuc siatke. Ogole model podoba mi sie bardzo :)
Napisano 17 Lipiec 200420 l Autor dzięki za opinie, oczywiście zgadzam się i poprawię w wolnej chwili. Na razie dodałem włosy. Co do referek , to cóż .... korzystałem z własnej anatomii :))) pozdrawiam. Jaras p.s. Kolczyki (w/g mnie ) dodały postaci jakiegoś charakteru.
Napisano 17 Lipiec 200420 l w miejscu wchodzenia kolczyków w ciało powinny by jakieś ślady.. skóra nieco bardziej czerwona.. intensywna - kolczyk w ciele nie przepuszcza światła, a ucho bez kolczyka tak!! Inna sprawa - kolczyk na nosie jest w złym miejscu :)
Napisano 19 Lipiec 200420 l Autor witam, dokonałem kilku poprawek (m.in. poprawiłem "sztormową bródkę" :)
Napisano 19 Lipiec 200420 l Mam nadzieję że z tymi kłaczkami to dopiero fazy wstępne? bo szczerze mówiąc bez nich zdecydowanie lepiej wygląda! Jeżeli już mają być to pobaw się w fryzjera i ostrzyż go daj inna barwę i zdecydowanie dołóż mu ich więcej bo wygląda ja w trakcie barania chemioterapii. Najbardziej mi sie podoba z profilu, ładnie zmapowałeś.
Napisano 22 Lipiec 200420 l ehh dlaczego on wyglada na wystraszonego,,, a te kulka nie daja mu zadnego charakteru,,, predzej sa dla sciemy bo gosc wyglada na ostro wydyganego: ]
Napisano 22 Lipiec 200420 l Autor pomysł na całość jest właśnie taki ,że mój ludzik siedzi sobie na ... czymś (jeszcze nie wiem na czym ) i trzyma w ręku jakąś broń. W tle jakieś ruiny - futurystyczny krajobraz po bitwie. Na razie robię samą postać i ponieważ jest to WIP zamiesciłem na razie samą głowę. Całość sceny będzie bardziej "pobrudzona" . Wszelkie sugestie mile widziane. Ogólnie on ma być właśnie troszkę zmęczony/przestraszony .