inespew Napisano 17 Lipiec 2004 Napisano 17 Lipiec 2004 Jest to mój pierwszy model w rhino. Robiony z tutka Bzyka + kilka własnych rzeczy. Co o tym sądzicie ??
lobohome Napisano 17 Lipiec 2004 Napisano 17 Lipiec 2004 ja to nie wiem na felgach się nie znam :/ ale dla mnie to felga jak felga
kozioo Napisano 17 Lipiec 2004 Napisano 17 Lipiec 2004 Przydałby sie fillet przy tych eliptycznych wycięciach w ramionach. Tak samo przy miejscach na śruby. No i gdyby render z Vray'a miła jakieś podłoże lepiej by to wyglądało :)
inespew Napisano 17 Lipiec 2004 Autor Napisano 17 Lipiec 2004 Zrobiłem felge od nowa. Z filletami mam jeszcze małe problemy, nie rozszyfrowałem ich do jeszcze końca. Potrzebuje kilku wskazówek: 1: Jak uruchomić w rhino plugin PowerSolid ?? 2: Jak najlepiej exportować modele z rhino do 3dsmax ?? Bo narazie jak exportuje to w 3dsmax wyskakują mi jakieś buble.
Marcin Napisano 17 Lipiec 2004 Napisano 17 Lipiec 2004 exportuj do *.obj a uzytwaj przy tym filet edge bo tu sie bardziej przydadza....
inespew Napisano 17 Lipiec 2004 Autor Napisano 17 Lipiec 2004 Marcin ale jak biore Import w 3dsmax to nie ma formatu *.obj
Marcin Napisano 17 Lipiec 2004 Napisano 17 Lipiec 2004 musisz poszukac pluginu.....to darmowy wiec nie bedziesz mial problemu..... gdzies na http://www.forum3d.kom-net.pl w dziale z zbrushem byl dobry link do tego plugina do maxa 6 nie wiem jak z poprzednimi wersjami maxa .... sam juz ci szukalem tego linka ale piekne forum3d.kom-net.pl nie ma wyszukiwarki :D poszukaj a znajdziesz napewno :D chyba ze ja pierwszy znajde...
Batou Napisano 17 Lipiec 2004 Napisano 17 Lipiec 2004 Max2Obj and Obj2Max v0.0 : http://www.highend3d.com/files/dl.3d?group=maxplugins&file_loc=Max2Obj_and_Obj2Max-v0.0-.rar&file_id=2699
Marcin Napisano 17 Lipiec 2004 Napisano 17 Lipiec 2004 n owlasnieo tego linka mi chodzilo.... ale juz znalazl sam :D
inespew Napisano 17 Lipiec 2004 Autor Napisano 17 Lipiec 2004 No to bedzie koniec. Rhino uzywam od wczoraj. Pierwszy model zakonczony. Później pokaże render z maxa . A i chyba troche przesadziłem bo po imporcie do maxa fela ma ok 360 tys poly :/
Bzyku Napisano 17 Lipiec 2004 Napisano 17 Lipiec 2004 Nie do .obj tylko normalnie do .3ds tylko trzeba dobrze ustawic mesha przy exporcie.. how to install power solids ->> tools > plug-in manager > tu klikasz na install wyszukujesz pluga ktorego chcesz zainstalowac i to koniec.
Rekomendowane odpowiedzi