Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Jest to mój pierwszy model w rhino. Robiony z tutka Bzyka + kilka własnych rzeczy. Co o tym sądzicie ??

• Odpowiedzi 13
  • Wyświetleń 1,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Przydałby sie fillet przy tych eliptycznych wycięciach w ramionach. Tak samo przy miejscach na śruby. No i gdyby render z Vray'a miła jakieś podłoże lepiej by to wyglądało :)

Napisano
  • Autor

Zrobiłem felge od nowa. Z filletami mam jeszcze małe problemy, nie rozszyfrowałem ich do jeszcze końca. Potrzebuje kilku wskazówek:

1: Jak uruchomić w rhino plugin PowerSolid ??

2: Jak najlepiej exportować modele z rhino do 3dsmax ?? Bo narazie jak exportuje to w 3dsmax wyskakują mi jakieś buble.

Napisano

exportuj do *.obj

a uzytwaj przy tym filet edge bo tu sie bardziej przydadza....

Napisano

musisz poszukac pluginu.....to darmowy wiec nie bedziesz mial problemu..... gdzies na http://www.forum3d.kom-net.pl w dziale z zbrushem byl dobry link do tego plugina do maxa 6 nie wiem jak z poprzednimi wersjami maxa ....

sam juz ci szukalem tego linka ale piekne forum3d.kom-net.pl nie ma wyszukiwarki :D

poszukaj a znajdziesz napewno :D chyba ze ja pierwszy znajde...

Napisano
  • Autor

No to bedzie koniec. Rhino uzywam od wczoraj. Pierwszy model zakonczony.

Później pokaże render z maxa . A i chyba troche przesadziłem bo po imporcie do maxa fela ma ok 360 tys poly :/

Napisano

Nie do .obj tylko normalnie do .3ds tylko trzeba dobrze ustawic mesha przy exporcie..

how to install power solids ->> tools > plug-in manager > tu klikasz na install wyszukujesz pluga ktorego chcesz zainstalowac i to koniec.