Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Hello,

Zakładam taką małą teczke, do której będe wrzucał koncepty wozów, które sobie co jakiś czas maluję. Malarza ze mnie nigdy nie było wielkiego więc technicznie raczej kicha ale chodzi mi o przekazywanie ogólnej ideii danego projektu :P Zwykle szkice powstają na kartce a potem obrysowywuje w PS krzywymi, postaram się też coś własnoręcznego kiedyś dodać.

JVE1B.jpg

FYvn1.jpg

Postaram się też stworzyć jakieś kolorowe wersje przyszłych projektów.

Pozdrawiam

Edytowane przez Berger
  • Odpowiedzi 5
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

No wyglądają nieźle ale do czasu.

Po 1 (chociaż bedzie Ci pewnie przy Twoich preferencjach cięzko) za duzo w nich mercedesa:D Zwłaszcza w pierwszym gdzie linia boczna i tylne nadkole jest zywcem przerysowane z mercedesa(ten który ostatnio robiłeś). Drugi już mniej zalatuje aczkolwiek oprócz tego ze jest spłaszczony to widze w nim proporcje sls'a :D

Nastepną sprawą jest to że te koncepty o ile mnie oko nie kłamię są rysowane pentoolem. O ile nie ogarniasz jeszcze dobrze tabletu bądź go jeszcze nie masz to proponuje zacząć od kartek i analogowo śmigać po nich grafitem :D Bedziesz miał bezposrednio na kartce to co masz w głowie, bo w przypadku pen toola mozesz juz poprawiać zmieniać i pierwoptna koncepcja sie juz zmienia ( moze ogarniesz co pisze , bo samemu mi troche ciezko :D ). Czyli na kartce/recznie tablecikiem >Skan / zdjecie> Wymuskiwanie,dopracowywanie na kompie. (przynajmniej wg.mnie ) Będą to wtedy mniej mercedesy a wiecej czysto TWOJE twory . Jeżeli miałeś w zamyśle zrobić concept cary merca to mój wywód jest poczęści niepotrzebny , aczkolwiek za duzo w nich elementów które są juz w istniejących mercedesach (patrz linia boczna pierwszego) mało to conceptowe:D

Ale ciśniesz dalej :D Przy Twojej pracowitości szybko winieneś ujrzeć postępy :D

Pozdrawiam, Karkosik

Napisano (edytowane)

Dzięki karkosik, pierwszy koncept to merol (założeniem było coś ala dwudrzwiowy CLS), drugi miał nim nie być ale może i jakieś cechy ma z tej marki :) Tak czy siak lubie je malować i pewnie jeszcze ich tutaj dużo wyląduje :P Dorzucam kolejny szkic, kartka lekko podrasowana w szopie, jakim ołówkiem najlepiej takie rzeczy mazać?

projw.jpg

Edit

Zmieniłem link, powinnien działać

Edytowane przez Berger
Napisano

Nie wiem czy wszystkim czy tylko mnie , ale nie wyswietla obrazów.

Co do ołówka to sie nie znam , ale myśle że automatyczny byłby najlepszy do takich linearnych szkicyków (cienka kreska). Potem ew. jak już pojdziesz w kolory i cieniowanie to mysle ze jakieś flamastry i kredki. Ja jestem laikiem i mówie na podstawie tego co widziałem kiedyś tam i z własnych domysłów.

Napisano

Witam ponownie, ostatnio postanowiłem ostro wziąć się za rysunek, więc sporo teraz szkicuję, tutaj będę wrzucał część prac na mniejszym formacie, które mogę zeskanować. Nie wrzucam wszystkiego co rysuje a tylko część, na ten moment ćwiczę podstawy perspektywy na bryłach prostych, tworzenie jednolitych linii (jeszcze mam tendencję do ich szarpania) i trochę cieniowanie. Tutaj szybki szkic który wykonałem w ok 30 minut:

5.

6Ni3r.jpg

Wszelka krytyka mile widziana, postaram się wrzucić więcej prac, może też zeskanuje część z A3.

Pozdrawiam