Napisano 18 Luty 201213 l Hello, Zakładam taką małą teczke, do której będe wrzucał koncepty wozów, które sobie co jakiś czas maluję. Malarza ze mnie nigdy nie było wielkiego więc technicznie raczej kicha ale chodzi mi o przekazywanie ogólnej ideii danego projektu :P Zwykle szkice powstają na kartce a potem obrysowywuje w PS krzywymi, postaram się też coś własnoręcznego kiedyś dodać. Postaram się też stworzyć jakieś kolorowe wersje przyszłych projektów. Pozdrawiam Edytowane 19 Maj 201410 l przez Berger
Napisano 18 Luty 201213 l No wyglądają nieźle ale do czasu. Po 1 (chociaż bedzie Ci pewnie przy Twoich preferencjach cięzko) za duzo w nich mercedesa:D Zwłaszcza w pierwszym gdzie linia boczna i tylne nadkole jest zywcem przerysowane z mercedesa(ten który ostatnio robiłeś). Drugi już mniej zalatuje aczkolwiek oprócz tego ze jest spłaszczony to widze w nim proporcje sls'a :D Nastepną sprawą jest to że te koncepty o ile mnie oko nie kłamię są rysowane pentoolem. O ile nie ogarniasz jeszcze dobrze tabletu bądź go jeszcze nie masz to proponuje zacząć od kartek i analogowo śmigać po nich grafitem :D Bedziesz miał bezposrednio na kartce to co masz w głowie, bo w przypadku pen toola mozesz juz poprawiać zmieniać i pierwoptna koncepcja sie juz zmienia ( moze ogarniesz co pisze , bo samemu mi troche ciezko :D ). Czyli na kartce/recznie tablecikiem >Skan / zdjecie> Wymuskiwanie,dopracowywanie na kompie. (przynajmniej wg.mnie ) Będą to wtedy mniej mercedesy a wiecej czysto TWOJE twory . Jeżeli miałeś w zamyśle zrobić concept cary merca to mój wywód jest poczęści niepotrzebny , aczkolwiek za duzo w nich elementów które są juz w istniejących mercedesach (patrz linia boczna pierwszego) mało to conceptowe:D Ale ciśniesz dalej :D Przy Twojej pracowitości szybko winieneś ujrzeć postępy :D Pozdrawiam, Karkosik
Napisano 31 Marzec 201212 l Autor Dzięki karkosik, pierwszy koncept to merol (założeniem było coś ala dwudrzwiowy CLS), drugi miał nim nie być ale może i jakieś cechy ma z tej marki :) Tak czy siak lubie je malować i pewnie jeszcze ich tutaj dużo wyląduje :P Dorzucam kolejny szkic, kartka lekko podrasowana w szopie, jakim ołówkiem najlepiej takie rzeczy mazać? Edit Zmieniłem link, powinnien działać Edytowane 3 Kwiecień 201212 l przez Berger
Napisano 2 Kwiecień 201212 l Nie wiem czy wszystkim czy tylko mnie , ale nie wyswietla obrazów. Co do ołówka to sie nie znam , ale myśle że automatyczny byłby najlepszy do takich linearnych szkicyków (cienka kreska). Potem ew. jak już pojdziesz w kolory i cieniowanie to mysle ze jakieś flamastry i kredki. Ja jestem laikiem i mówie na podstawie tego co widziałem kiedyś tam i z własnych domysłów.
Napisano 14 Styczeń 201312 l Autor Witam ponownie, ostatnio postanowiłem ostro wziąć się za rysunek, więc sporo teraz szkicuję, tutaj będę wrzucał część prac na mniejszym formacie, które mogę zeskanować. Nie wrzucam wszystkiego co rysuje a tylko część, na ten moment ćwiczę podstawy perspektywy na bryłach prostych, tworzenie jednolitych linii (jeszcze mam tendencję do ich szarpania) i trochę cieniowanie. Tutaj szybki szkic który wykonałem w ok 30 minut: 5. Wszelka krytyka mile widziana, postaram się wrzucić więcej prac, może też zeskanuje część z A3. Pozdrawiam